Toto je obec, ktorá uskutočnila najviac pozitívnych zmien za 20 rokov

NETKY.SK • 1 Október 2013, 16:17 • 2 min
Toto je obec, ktorá uskutočnila najviac pozitívnych zmien za 20 rokov

BRATISLAVA - Viac ako 200 obcí zo všetkých regiónov Slovenska sa zapojilo do projektu Ukážte, ako sa zmenila vaša obec za 20 rokov, ktorý v spolupráci so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) zorganizovala Komunálna poisťovňa, a. s. Vienna Insurance Group pri príležitosti svojho 20-ročného pôsobenia na Slovensku. Do užšieho výberu postúpilo 20 obcí, z ktorých vzišli tri ocenené.

slovakia

left justify in out

Za ostatných 20 rokov sa na základe hodnotenia poroty najviac pozitívnych zmien uskutočnilo v obciach Župkov (v Banskobystrickom kraji, s 860 obyvateľmi), Nové Sady (v Nitrianskom kraji, s 1202 obyvateľmi) a Uhrovec (v Trenčianskom kraji, s 1540 obyvateľmi).

Medzi svoje priority zaradili obce všeobecný rozvoj – kontinuálne budovanie novej infraštruktúry, ale aj zachovanie, udržiavanie a obnovu kultúrneho dedičstva. Najviac investovali do výstavby kanalizácie, verejného vodovodu, plynofikácie, rekonštrukcie a vybudovania nových ciest a verejných priestranstiev, do rekonštrukcie a výstavby verejných obecných budov.

Priemerne za 20 rokov obce realizovali 15 veľkých investičných činností. Väčšina by si v najbližšom období naplánovala ešte rekonštrukciu materskej školy, vybudovanie detského ihriska, športového areálu a revitalizáciu oddychových zón.

"Týmto projektom sme chceli ukázať, že obce na Slovensku prešli veľkými pozitívnymi zmenami. Zveľadili svoje prostredie, ktoré občanom prináša komfort, lepšiu kvalitu života či vybavenosť. Rovnako ako na zmeny chceme poukázať na to, že každú verejnú investíciu je potrebné chrániť poistením, ktoré v prípade kritickej situácie je v mnohých prípadoch zásadným záchytným bodom pre návrat do pôvodného života obce," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Komunálnej poisťovne Vladimír Bakeš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona