Toto je najväčšia panoramatická FOTO na svete!

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 18:30 • 2 min
Toto je najväčšia panoramatická FOTO na svete!

MONT BLANC – Najvyšší vrch Álp Mont Blanc bol zachytený na najväčšom panoramatickom zábere na svete s rozlíšením neuveriteľných 365 gigapixelov.

slovakia

left justify in out

Tím piatich fotografov dal dohromady 70.000 záberov tohto vrchu a vytvorili panoramatickú fotografiu s veľmi vysokým rozlíšením, ktorá umožňuje detailne vidieť aj tých najmenších horolezcov v diaľke.

Skupina vedená talianskym fotografom Filippom Bengenim strávila v Alpách dva týždne v mrazoch -10 stupňov pod nulou, aby spolu vytvorili projekt In2White. Detailnú fotografiu s gigantickým rozlíšením si môžete pozrieť TU.

 

 


Finálna fotografia je tak neuveriteľne podrobná, že Bengeni a jeho tím pridali k obrázku aj funckiu Tour (vľavo dole), ktorá vám umožní rýchly pohľad na všetky detaily, ktoré by ste pravdepodobne nejakú chvíľu hľadali. Túto funcku vám však odporúčame použiť až neskôr, aby ste sa neukrátili o to čaro objavovania a skúmania najvyššieho vrchu v Európe.

 


Fotografi používali fotoaparát Canon EOS 70D a vo výške 3500 metrov nad morom nafotili 70.000 fotografií. Trvalo im dva mesiace, kým ich pospájali do finálnej podoby. Neodporúčame vám však sťahovanie tejto vysokokvalitnej fotografie, keďže má až 46 terabajtov!
 

Len pre porovnanie, doterajší rekord držala fotografia nemeckého mesta Drážďany, ktorá mala "iba" 26 gigapixelov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona