Toto je najstarší hráč v najvyššej slovenskej súťaži!

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 11:27 • 2 min
Toto je najstarší hráč v najvyššej slovenskej súťaži!

ZLATÉ MORAVCE - Brankár FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble Pavel Kováč sa stal historicky najstarším futbalistom, ktorý nastúpil v najvyššej slovenskej súťaži. V sobotňajšom zápase 3. kola skupiny o záchranu nadstavbovej časti sa postavil do bránky vo veku 43 rokov a 231 dní. O 7 dní prekonal dovtedajšieho rekordéra Daniela Bartka.

slovakia

left justify in out

"Vôbec som to neriešil. Štatistiky vôbec nesledujem, nechávam to skôr na novinárov. Pravdu povediac, ani som nevedel, kedy prekonám túto métu. So spoluhráčmi sme mali jediný cieľ - konečne ukončiť päťzápasovú sériu prehier," uviedol Kováč.

To sa Zlatým Moravciam v domácom stretnutí so Senicou napokon podarilo, remizovali 2:2. "Hralo sa na ťažkom teréne, pred bránkami bolo rušno, padli štyri góly. Počas zápasu ma ošetrovali, ale nebolo to nič vážne. Keď ste mi pripomenuli, že som najstarší hráč, ktorý nastúpil v ére samostatnosti, premietla sa mi celá kariéra. Vnútorne som sa potešil, že aj v 43 rokoch som súčasť najvyššej súťaže," pokračoval dvojnásobný slovenský reprezentant.

Kováč má za sebou bohatú kariéru a na konte majstrovské tituly z Grécka s Olympiakosom Pireus aj domáci so Slovanom Bratislava. Aj v pokročilom veku patrí k oporám Zlatých Moraviec. "Vychádzam z toho, čo mi vštepovali moji rodičia, ktorým som vďačný za veľa. Zodpovednosť a pracovitosť. Robím futbal naplno a seriózne. Mojou oporou je manželka Patrícia aj moje dve dcéry. Doma mi robia pohodu, ktorá sa pozitívne prejavuje v mojej kariére," prezradil Kováč.

Zlaté Moravce v nadstavbe figurujú na štvrtom mieste v minitabuľke. Pred Prešovom, ktorý je na piatom "barážovom" mieste, majú pohodlný náskok deviatich bodov. Kováč sa však nezamýšľa nad svojou futbalovou budúcnosťou, podstatné su pre neho výsledky tímu. "Najdôležitejšie je, aby sme spoločnými silami zachránili pre ViOn ligu a fanúšikovia chodili v Zlatých Moravciach na najvyššiu súťaž. Pre mňa je dôležité, že ma obchádzajú vážnejšie zranenia," dodal Kováč.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona