Toto je najmladší medailista v histórii MS v cyklistike

NETKY.SK • 26 September 2019, 16:46 • 2 min
Toto je najmladší medailista v histórii MS v cyklistike

BRATISLAVA - Suverénny obhajca titulu Rohan Dennis si z individuálnej časovky na svetovom šampionáte v Yorkshire spravil vlastné preteky. Lenže okrem špecialistu z Austrálie podal fenomenálny výkon aj druhý v celkovom poradí Belgičan Remco Evenepoel.

slovakia

left justify in out

Za víťazom síce zaostal o viac než minútu, ale vo veku 19 rokov a 243 dní sa stal najmladším cyklistom v histórii, ktorý získal medailu v pretekoch kategórie elite na majstrovstvách sveta.

"Som šťastný, prekvapil som sám seba. Vedel som, že je niekoľko väčších favoritov ako ja a Rohan Dennis bol jeden z nich. Nakoniec bol v cieli o viac než minútu predo mnou, ale nie som sklamaný. Teším sa zo svojho výkonu," priblížil Evenepoel pre akreditované médiá na MS, cituje ho aj portál Cyclingnews.

Evenepoel je zrejme najväčší talent svetovej cyklistiky. Vlani na majstrovstvách sveta v Innsbrucku ovládol časovku aj preteky s hromadným štartom v juniorskej kategórii, teraz sa už začal výrazne presadzovať medzi mužmi. Vo svojej prvej sezóne medzi profesionálmi vyhral päť pretekov vrátane časovky na majstrovstvách Európy v Alkmaare či uznávané jednorazové podujatie Clásica Ciclista San Sebastián. Rodák zo Scheepdalu trúfalo preskočil v proficyklistike kategóriu do 23 rokov, podpísal zmluvu s najlepším svetovým tímom Decenuninck - Quick Step a ukázalo sa, že je to správny krok. "Opäť to dokázal, skvelé Remco," odkázal Evenepoelovi jeho klubový šéf Patrick Lefevere prostredníctvom twitteru. "To teda boli preteky. Vynikajúci Rohan Dennis nasledovaný 19-ročným zázračným chlapcom," zareagoval niekdajší skvelý holandský cyklista Erik Breukink.


"Nečakal som, že to všetko zvládnem už v prvom roku medzi profíkmi a vo veku 19 rokov. Nevravím, že to bola vždy zábava, ale mám rád dlhodobé výzvy. Keď sa tvrdá práca zúročí v takých momentoch ako je medaila na majstrovstvách sveta, oplatí sa dostať maximum zo svojho tela. Celkovo som tento rok vyrástol nielen ako cyklista, ale aj ako človek. Momentálne som na dobrej ceste," skonštatoval belgický mladík.

Evenepoel bude na MS v severoanglickom grófstve Yorkshire v hre ešte raz. V nedeľu bude v úlohe domestika pomáhať lídrom belgického tímu k čo najlepšiemu výsledku v pretekoch s hromadným štartom. A Belgičania si so silným tímom trúfajú aj na titul svetového šampióna. "Keď som to zvládol s časovkou, budem pripravený aj na preteky s hromadným štartom. Máme Phila Gilberta a Grega van Avermaeta, ktorí sú vhodní na túto trať. Sú v superforme. Phil bol úžasný na Vuelte, Greg zasa na kanadských klasikách. A máme aj silný tím. Môžeme hrať s rôznymi kartami," optimistický uviedol Evenepoel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies