Toto je jedna z radostí, ktorou spojíme príjemné s užitočným a v ťažkom období posilníme seba a iných

NETKY.SK • 8 December 2020, 16:14 • 2 min
Toto je jedna z radostí, ktorou spojíme príjemné s užitočným a v ťažkom období posilníme seba a iných

V dobe pandémie COVID-19 sme sa prirodzene akoby utiahli do ulít vlastných rodinných hniezd a prirodzene chránime hlavne tých najbližších.

slovakia

left justify in out

Je to prirodzené a správne. Ale načim myslieť aj na fakt, že pre vnútornú duševnú pohodu, ktorá je pre zvládnutie každej krízy veľmi dôležitá, je vhodné pomáhať aj tým najbiednejším, bezdomovcom i deťom z detských domovov, ktoré sa dnes po zmene legislatívy nazývajú Centrá pre deti a rodiny.

 

img

 

Náš portál Netky.sk organizuje pomoc pre deti z Centra pre deti a rodiny v lučeneckej miestnej časti Vidiná. V čase koronavírusu sa mnohí aj vplyvom mediálnych informácií, rozhodli viac šetriť a odkladať. Ale sú aj symbolické sumy, ktoré nikomu príliš neublížia. Už teraz vám úprimne v mene redakcie ďakujeme za pomoc pre Centrum pre deti a rodiny v Lučenci.

 

„Tieto finančné prostriedky využijeme na nákup potrebnej elektroniky pre deti v súvislosti s prebiehajúcou koronakrízou a dištančným vzdelávaním (notebooky, mobily, tablety). Veľmi nám chýba viacmiestne motorové vozidlo, ktorým by sme vedeli deti voziť na výlety, do táborov a podobne,“ vysvetlila riaditeľka centra Marcela Sabóová a opísala, že deti v centre sú aktívne a tvorívé.

 

img
 

„Naše deti sa momentálne spolu s vychovávateľmi podieľajú na výrobe vianočných pozdravov, ozdôb, výzdoby,“ vysvetlila riaditeľka Centra pre deti a rodiny v metropole Novohradu. Svoje finančné dary pre túto inštitúciu môžete posielať na číslu účtu vedeného vo VÚB banke, s IBAN: SK12 0200 0000 0035 9857 9451.

 

Deti, ktoré sú vo veku 13-15 rokov určite potešia aj sladkosti, najlepšie s dlhšou trvanlivosťou, ktoré môžete posielať na adresu: Centrum pre deti a rodiny, Železničná 1213/26, 984 01 Lučenec. Ďakujeme všetkým, ktorí pomôžu. Prípadne, ak sami pomôcť nemôžete, zdieľajte tento článok svojím známym. Ďakujeme.

 

Deti v tomto centre vyrávajú aj takéto vianočné ozbody, ak by ste mali záujem aj o ich výrobky, kontaktujte vedenie zariadenia na niektorom z uvedených kontaktov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona