Toto je zatiaľ jediná krajina na svete, kde zakázali islam

NETKY.SK • 16 September 2015, 13:04 • 2 min
Toto je zatiaľ jediná krajina na svete, kde zakázali islam

LUANDA – Na svete zatiaľ existuje iba jedna krajina, v ktorej je islam nelegálny.

slovakia

left justify in out

S narastajúcim počtom utečencov v Európe sa vynára otázka ako sa dokážu integrovať moslimovia do liberálnej európskej spoločnosti. Náš premiér odmieta moslimských utečencov a je ochotný prijať iba sýrskych kresťanov. Na svete však existuje jedna krajina, ktorá zakázala islam.

 

Africká krajina Angola je jedinou krajinou na svete, kde je zakázaný islam. Zákaz islamu v krajine komentoval angolský prezident José Eduardo dos Santos slovami: „Toto je definitívny koniec islamského vplyvu v našej krajine."

 

Angola po prvý raz zakázala islam keď ministerka kultúry Rosa Cruz e Silvová povedala: „Proces legalizácie islamu nebol povolený ministerstvo spravodlivosti a ľuských práv, ich mešity budú zatvorené až do odvolania.“

 

Podľa nej je islam „protichodný so zvykmi v Angole a jej kultúrou a je to sekta.“

 

Podľa denníka International Business Times v Angole už neznámi útočníci zničili mešity.

 

V Angole žije 16 miliónov ľudí, z ktorých väčšina je kresťanov. Asi 80-90-tisíc ľudí sa hlási k islamu. Z nich je väčšina utečencov zo západnej Afriky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies