Toto ho vyjde draho: Zo "srandy" nahlásil ozbrojený útok v bare

NETKY.SK • 2 August 2016, 09:25 • 2 min
Toto ho vyjde draho: Zo "srandy" nahlásil ozbrojený útok v bare

BRATISLAVA/LUČENEC – Zo „srandy“ na policajnej linke nahlásil, že v lučeneckom Art bare strieľa ozbrojený muž so šikmými očami, to 44-ročného muža z Polichna stálo obvinenie zo šírenia poplašnej správy.

slovakia

left justify in out

Pri následnej domovej prehliadke mu policajti našli zrejme marihuanu, rôzne veci s podozrením, že ide o extrémistické materiály, ale aj zbrane a to napriek tomu, že nemá zbrojný preukaz. Incident sa stal ešte v nedeľu krátko po polnoci. Muž z Polichna na tiesňovej linke tvrdil, že strelec má aj granát. Na miesto ihneď vyrazili policajti, vykonali všetky potrebné opatrenia, v podniku sa však nič nedialo. Krátko na to oznamovateľa, ktorý volal zo svojho mobilu, zadržali. Skončil v cele a po rozhodnutí sudcu poputoval do väzby. Činu sa dopustil v čase, keď sa aj v Európskej únii množia útoky na civilistov. Navyše mohlo prísť k omylu, ak by sa skutočne v bare, či v jeho blízkosti nachádzala osoba, ktorú opísal a tým ju mohol vystaviť nebezpečenstvu súvisiacemu s policajným zásahom, upozornila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Za tento skutok mu hrozí trest na jeden až päť rokov.


Veci, ktoré u obvineného muža zaistili pri domovej prehliadke, skúmajú a čaká sa na výsledky. Začaté je trestné stíhanie vo veci pre prechovávanie extrémistických materiálov, drogovú trestnú činnosť a nedovolené ozbrojovanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies