Toto ho vyjde draho: Pracovník letiska sa dopustil obrovskej chyby!

NETKY.SK • 4 Máj 2018, 15:00 • 2 min
Toto ho vyjde draho: Pracovník letiska sa dopustil obrovskej chyby!

Na túto cestu do Indie Britka zrejme nikdy nezabudne.

slovakia

left justify in out

Geeta Modhaová už nejaký čas žije vo Veľkej Británii, preto sa stala jej oficiálnou občiankou. Pôvodom je však z Indie a práve tam mala nedávno namierené. Na letisku v Manchestri nastúpila do lietadla, prestúpila v Dubaji, až sa konečne dostala do cieľovej destinácie, 6760 kilometrov vzdialeného indického mesta Dillí. Tu ju však vrátili späť, pretože cestovala s cudzím pasom!

 

Napriek problematickej bezpečnostnej situácii a sprísneným kontrolám sa na manchesterskom letisku pracovník pasovej kontroly zrejme takto fatálne pomýlil. Nakoľko Modhaová cestovala namiesto svojho pasu s manželovým, colník sa zrejme pozeral len na priezvisko, pričom fotografiu a ostatné údaje akosi opomenul. Takto sa Geeta dostala do lietadla s cudzím pasom.

 

Keď prestupovala v Dubaji, pasom sa preukazovať nepotrebovala, pretože jej stačila karta OCI (Overseas Citizenship of India card), ktorú vlastnia Indovia disponujúci aj iným než indickým občianstvom. Na chybu sa teda prišlo až v Dillí, kde Geetu z letiska nepustili a vrátili ju späť do Dubaja. Tu musela čakať na svoj pas, ktorý medzitým jej syn poslal prvým lietadlom z Manchestru.

 

Pasažierka bola celým incidentom pohoršená, pretože personálu neuniklo, že jej batožina je o dva kilogramy ťažšia, než mala byť, no to, že cestuje s cudzím pasom si nevšimli. Manchesterské letisko však od incidentu dáva ruky preč. Je vraj povinnosťou aerolínii, aby pri vstupe na palubu kontrolovali ľuďom aj pasy. Tie sa za chybu ospravedlnili a vyjadrili sa, že podniknú kroky k náprave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona