Totkovič nečakal, že príde trénovať na Slovensko

NETKY.SK • 13 Január 2015, 15:52 • 2 min
Totkovič nečakal, že príde trénovať na Slovensko

ZLATÉ MORAVCE - Vo futbalovom tíme FC ViOn Zlaté Moravce stavili na spoluprácu s klubom Al Ahli Bengházi, ktorý vedie slovenský kouč Jozef Vukušič.

slovakia

left justify in out

Kooperácia s týmto novým líbyjským partnerom je predbežne dohodnutá do konca sezóny 2014/2015.

Al Ahli Bengházi "dodalo" vlastného trénera Ladislava Totkoviča, ktorý v pozícii šéfa realizačného tímu nahradil v Zlatých Moravciach doterajšieho kormidelníka Branislava Mráza. Táto skutočnosť prekvapila aj nového lodivoda. "Nebol som nastavený, že prídem na Slovensko. Dve zainteresované strany sa dohodli, že Bengházi dosadí trénera zo svojich zdrojov a voľba padla na mňa," citoval portál fortunaliga.sk 52-ročného ružomberského rodáka Totkoviča, ktorý takto vysvetlil svoj návrat z ďalekej Afriky. 

 

Štyridsaťročný B. Mráz z FC ViOn neodchádza, akceptoval ponuku na post asistenta trénera. "Pocity boli pre mňa zmiešané. Na druhej strane si myslím, že nie sú dôležité moje pocity, ale to, aby sa v Zlatých Moravciach hrala aj ďalšiu sezónu najvyššia futbalová súťaž," skonštatoval Branislav 

Aj v kádri Zlatých Moraviec v porovnaní s jesennou časťou nastali zmeny. Hoci sa neočakávala výrazná fluktuácia a v kolónke príchodov sa spomínali skôr slovenskí futbalisti z nižších súťaží, začiatok zimnej prípravy ukázal nové smerovanie. V klube od Žitavy pokračuje iba deväť hráčov z jesenného mužstva, naopak na skúšku prišlo až deväť Balkáncov, Brazílčan Marques De Souza ako aj trojica bývalých hráčov Ružomberka Léandre Gael Tawamba Kana, Štefan Zošák a Milorad Nikolič. 

 

Futbalisti Zlatých Moraviec figurujú po jesenných devätnástich odohraných kolách v konkurencii tucta tímov na 10. mieste Fortuna ligy s 20 bodmi (bilancia: 5 - 5 - 9, skóre 15:30), na jedenásty MFK Ružomberok a poslednú v klasifikácii Duklu Banská Bystrica majú 4-bodový náskok. "Chceme stabilizovať mužstvo, prioritou je záchrana medzi slovenskou futbalovou elitou a udržanie najvyššej súťaže pre Zlaté Moravce," poznamenal pre agentúru SITA na margo cieľov do jarnej časti športový riaditeľ FC ViOn Milan Galaba. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona