Tóthova premiéra sa odkladá, v Dudinciach len ako divák

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 14:27 • 2 min
Tóthova premiéra sa odkladá, v Dudinciach len ako divák

BRATISLAVA- Majster sveta v chôdzi na 50 km z Pekingu 2015 Matej Tóth nebude štartovať v sobotu 19. marca na 35. ročníku medzinárodných pretekov Dudinská päťdesiatka, kde pôvodne plánoval začať letnú sezónu v súťaži mužov na 20 km.

slovakia

left justify in out

Ako informuje utorkový denník Šport, dôvod Tóthovej absencie sú problémy s holennou šľachou.


"Tohtoročný dudinský štart musím, žiaľ, zrušiť. Obľúbené preteky, jedny z najkvalitnejších na svete, absolvujem len v role hosťa a diváka," citoval denník Šport Mateja Tótha, ktorý sa v sobotu 5. marca vrátil z trojtýždňovej prípravy v Juhoafrickej republike. "Skvelé podmienky na sústredení v Johannesburgu som nemohol využiť na sto percent. Dva týždne som pre zranenie holennej šľachy trénoval len s obmedzeniami. Prvé náznaky problémov sa objavili na začiatku februára po domácom šampionáte na mítingu Elán, ale podarilo sa nám ich potlačiť. Nanešťastie, po prvom týždni na juhu Afriky sa zranenie obnovilo a šľacha sa mi dokonca zapálila."


Vďaka úsiliu MUDr. Pavla Hajmássyho a fyzioterapeuta Denisa Freudenfelda, ktorí boli s Tóthom v JAR, sa šampiónovu holeň podarilo dať do poriadku. V závere sústredenia dokonca absolvoval náročný 25-kilometrový tréning.


Zverenec trénera Mateja Spišiaka vo VŠC Dukla po návrate domov trénuje, ale otázny je zatiaľ aj jeho ďalší štart 9. apríla na pretekoch v Poděbradoch, ktoré sú zároveň slovenským šampionátom na 20 km. Ak sa Matejovi Tóthovi nepodarí dostať do adekvátnej formy, súťažnú sezónu začne až 7. mája v pretekoch na 20 km na MS družstiev v Ríme.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies