Tóth: Vieme, že v lete sme priniesli domov veľa radosti

NETKY.SK • 15 December 2016, 09:23 • 2 min
Tóth: Vieme, že v lete sme priniesli domov veľa radosti

BRATISLAVA - Hlasy laureátov koncoročnej ankety Slovenského atletického zväzu (SAZ) Atlét roka 2016:

slovakia

left justify in out

Matej Tóth (víťaz ankety Atlét roka 2016): "Takmer štyri mesiace som v pozícii prvého atletického olympijského víťaza v histórii Slovenska. Musím povedať, že sú to pocity, ktoré som nečakal, že niekedy v živote zažijem. Je to niečo nádherné. Ľudia mi gratulujú k úspechu v Riu na každom kroku. Je to od nich veľmi milé. Každý ma chce pozdraviť, potriasť rukou, opýtať sa na moje pocity. Je toho už veľmi veľa. Ale až pri kontakte s priaznivcami na besedách a rôznych stretnutiach som si začal uvedomovať skutočnosť, že som na Slovensko priniesol veľkú radosť, obrovský príval pozitívnej energie. Prvenstvom som potešil veľmi veľa priaznivcov, ktorí mi to teraz vracajú. Sú to výnimočné udalosti a zážitky. Nečakal som, že Slovensko bude mojím víťazstvom na OH v Brazílii tak intenzívne žiť aj po tých štyroch mesiacoch. Prvenstvo v ankete SAZ ma potešilo."

Marcel Lomnický (2. miesto v ankete Atlét roka 2016): "Mám za sebou najúspešnejšiu sezónu v kariére. Počas nej som vybojoval spolu tri piate miesta. Piaty som bol na ME v Amsterdame, piaty na OH v Riu a na rovnakej pozícii som aj v aktuálnych tohoročných európskych tabuľkách. To je fajn. Oproti minulému roku som sa opäť výkonnostne posunul ďalej, ale výsledok, ktorý urobil Matej Tóth v Riu, to je niečo výnimočné. Ja mu k tomu triumfu v Riu gratulujem. Teším sa, že som v ankete hneď za ním. Veď byť druhý za olympijským víťazom, to je predsa krása. S rokom, ktorý teraz bilancujeme, som spokojný. Dal by som si zaň jednotku s hviezdičkou."

Matej Spišiak (víťaz ankety Tréner roka 2016): "Byť tretí raz za sebou trénerom roka je veľmi pekný úspech. Nemáme u nás veľa trénerov, ktorí by priviedli svojich zverencov k olympijskej medaile, nieto ešte k olympijskému triumfu. Som rád, že Matej mi dal dôveru, že si ma pred tromi rokmi vybral. Bolo dobre, že sme sa veľmi skoro dostali na rovnakú vlnovú dĺžku, že sme si aj ľudsky sadli. My s Matejom sme dôkazom toho, že ak ľudia idú vytrvalo za naplnením svojho sna, tak ho dokážu premeniť v realitu. Preto radím ľuďom na Slovensku, aby sa nevzdávali svojich snov, aby na nich trpezlivo pracovali. Ak sa budú usilovať, ak budú svojej vízii veriť, tak ich dokážu zrealizovať."

Gabriela Gajanová (víťazka ankety Prekvapenie roka 2015): "To, že ma hlasujúci v tejto ankete vybrali za prekvapenie roka, bolo predovšetkým veľké prekvapenie aj pre mňa. To hovorím naozaj úprimne. Nečakala som, že by som mohla byť prvá v tejto ankete. Osobne som čakala, že prekvapením roka 2016 bude Janko Volko. Veď presadiť sa v takom mladom veku na ME dospelých v behu na 100 a 200 m je veľká vec. Navyše počas roka dokázal urobiť aj slovenské rekordy. Ja som do Tbilisi išla s cieľom zabojovať o postup do finále. To mal byť podľa času môj strop. Využila som to, že som mala svoj deň a bola z toho bronzová medaila. Som rada, že ju mám."

Michaela Pešková (víťazka ankety o najlepšieho mladého atléta 2016): "Zlatý hetrik v tejto ankete ma veľmi potešil. Je to naozaj veľká vec. Nečakala som, že mi hlasujúci dajú toľko hlasov. Ďakujem všetkým, ktorí za mňa hlasovali, lebo konkurencia bola silná. Tento rok niekoľko mladých reprezentantov predviedlo na ME a MS mládežníkov veľké výkony, nie iba ja. Najmä na ME do 17 rokov v Tbilisi. Budem sa asi opakovať, ale nečakala som, že dokážem obhájiť minuloročné prvenstvo. Z tých troch prvenstiev, ktoré som v tejto ankete získala, som si bola istá iba tým prvým v roku 2014. Každý úspech v tejto ankete je pre mňa milým prekvapením, no zároveň aj veľkým záväzkom. Teraz sa potrebujem dobre pripraviť na ME do 20 rokov. To je môj cieľ pre rok 2017. A zvyknúť si tiež na nového trénera, pretože odchádzam študovať a trénovať do USA."

Pavel Slouka (víťaz ankety o najlepšieho trénera mladého atléta 2016): "Dlho som výsledky tejto ankety nevedel a ani som nečakal, že v tej širokej plejáde trénerov mládeže môžem zvíťaziť. Prvenstvo v tejto ankete si veľmi cením, pretože je dôkazom toho, že sme s Gabikou urobili tento rok veľký výsledok. Súťaž v Tbilisi jej vyšla nad očakávanie dobre, lebo sám som nečakal, že sa v tej silnej konkurencii dostane do finále, nie ešte to, že ešte vybojuje senzačný bronz. To musím úprimne priznať. Postup do finále bol v našich úvahách už nadplán, medaila senzácia. Úspech trénera mládeže závisí od úspechu svojho zverenca."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies