Tóth piaty v úvodnej etape chodeckých pretekov v Číne

NETKY.SK • 11 November 2013, 11:36 • 2 min
Tóth piaty v úvodnej etape chodeckých pretekov v Číne

ŠANGHAJ - Slovenský reprezentant Matej Tóth obsadil v 1. etape štvoretapových medzinárodných chodeckých pretekov Okolo Tchaj-chu v meste Su-čou neďaleko Šanghaja v konkurencii 65 pretekárov 5. miesto časom 1:24:32 h. Zvíťazil Číňan Chuej-s'-le za 1:23:45 h.

slovakia

left justify in out

Tóthov tím, v ktorom sú aj vicemajster Európy 2010 na 50 km Poliak Sudol (v 1. etape 11.) a Tysse z Nórska (v 1. etape 10.) je zatiaľ na čele poradia súťaže družstiev o 10 sekúnd pred rusko-ukrajinským triom Trofimov, Jargunkin, Hlavan. 

"S výkonom som spokojný, ale nešiel som nadoraz, keďže nás čakajú ešte ďalšie tri 15-kilometrové etapy," uviedol 30-ročný Matej Tóth. "Spočiatku diktoval tempo najmä náš tím, išlo sa dosť rýchlo, no zároveň aj ľahko. Po dvanástom kilometri nastúpil neskorší víťaz a štartové pole roztrhal. Nastalo výrazné zrýchlenie, ja som záverečných 5 km absolvoval pod 20 minút." 

Podľa Tótha sa pre chybu organizátorov na jednej obrátke išlo o 250 m viac, čo potvrdzovali aj dovtedajšie medzičasy a GPS. "Reálne som preto dosiahol na dvadsiatke asi o minútu lepší výkon," podotkol Tóth. 

Najlepší slovenský chodec si pochvaľuje aj peknú a uvoľnenú atmosféru na tomto nezvyčajnom podujatí s celkovou dotáciou takmer 250 000 USD: "Zišla sa veľká skupina špičkových chodcov. Kým sme na trati vládali rozprávať, zazneli aj nejaké srandičky..." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies