Tóth na Tenerife, Lomnickí a Repčík v JAR, Klocová v ČR

NETKY.SK • 7 Január 2015, 15:00 • 2 min
Tóth na Tenerife, Lomnickí a Repčík v JAR, Klocová v ČR

BRATISLAVA - Slovenská atletická špička sa po koncoročných sviatkoch už roztrúsila na prípravu do sveta.

slovakia

left justify in out

Už trojnásobný slovenský Atlét roka Matej Tóth (2006, 2013, 2014) zarezáva od 3. januára na sústredení na Tenerife na Kanárskych ostrovoch, kde bude do konca tohto týždňa. Po návrate do Banskej Bystrice bude dva týždne nocovať v hypoxickej miestnosti vo VŠC Dukla, kde bude imitovať vysokohorské podmienky.

 

Kladivárski súrodenci Nikola a Marcel Lomnickí sa vybrali hneď v prvý deň roku 2015 na vyše trojtýždňový tréningový kemp do juhoafrického Potchefstroomu, kde sa finalisti ME 2014 v Zürichu budú pripravovať až do 25. januára. 

 

Na juh Afriky sa po lanskom novembrovo-decembrovom pobyte vrátil aj osemstovkár Jozef Repčík, ktorý sa v Potchefstroome pripravuje s ďalšími členmi tréningovej skupiny svojho kouča Marcela Lopuchovského. "Zatiaľ mám za sebou prvý tažší tréning 10 x 400 m, ale väčšie chuťovky ešte len prídu. Veľmi sa na ne teším. Ak chcete uspieť, bez bolesti to nejde," odkázal cez Facebook dvojnásobný finalista ME (2012, 2014) na 800 m. 

 

Na prvé tohtoročné sústredenie sa chystá aj finalistka londýnskej olympiády na 1500 m Lucia Hrivnák Klocová. Keďže sa stará o poldruharočného syna Adamka, zatiaľ necestuje do žiadnej exotiky. V sobotu 10. januára si z Martina odskočí na päťdňový pobyt do juhomoravskej Břeclavi. Zverenka trénera Pavla Slouku má prvé vážne zahraničné sústredenie naplánované od 21. februára do 14. marca v Maspalomase na Kanárskych ostrovoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies