Tóth medzi nominovanými na Atléta roka v Európe

NETKY.SK • 16 September 2015, 12:03 • 2 min
Tóth medzi nominovanými na Atléta roka v Európe

LAUSANNE - Majster sveta v chôdzi na 50 km z nedávneho šampionátu v Pekingu Matej Tóth sa ocitol medzi nominovanými na ocenenie Atlét roka v Európe. Informovalo o tom vedenie Európskej atletiky (EA) na svojej internetovej stránke v sekcii noviniek.

slovakia

left justify in out

Okrem historicky prvého slovenského atletického majstra sveta v ére samostatnosti Mateja Tótha sa v desaťčlennej nominácii v mužskej kategórii ocitli strednotratiar z Bosny a Hercegoviny Amel Tuka, skvelý britský vytrvalec Mo Farah, britský diaľkar Greg Rutherford, francúzsky šprintér Jimmy Vicaut, španielsky chodec Miguel Angel López, poľský kladivár Pawel Fajdek, ďalší Poliak, diskár Piotr Malachowski, francúzsky žrdkár Renaud Lavillenie a ruský šprintér nad prekážkami Sergej Šubenkov. Nominovanú desiatku vybrali atletickí experti na základe výsledkov v roku 2015, najmä s prihliadnutím na MS v Pekingu. Podľa pravidiel EA medzi kandidátmi nesmie figurovať atlét, ktorý si v minulosti odpykával trest za doping.

Víťaz vzíde z hlasovania fanúšikov, zástupcov médií aj členov vedenia Európskej atletiky prostredníctvom sociálnych sietí facebook a twitter, na ktorých má konto EA. Hlasovať sa dá do polnoci 28. septembra SELČ.

Laureáti mužskej, ženskej a zároveň kategórie vychádzajúcich hviezd budú známi v sobotu 17. októbra na televíznom galapredstavení v Lausanne. Víťazi si prevezmú ocenenie Golden Track. Vlani sa z celkového víťazstva tešili Francúz Renaud Lavilennie a Holanďanka Dafne Schippersová. Vychádzajúcimi hviezdami sa stali Brit Adam Gemili a Ruska Maria Kučinová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies