Tóth je spokojný s trestom pre Rusov: Rio bude aj tak náročné

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 14:56 • 2 min
Tóth je spokojný s trestom pre Rusov: Rio bude aj tak náročné

LAUSANNE - Rozhodnutie Športového arbitrážneho súdu (CAS) zotrvať na odmietavom stanovisku Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) v súvislosti s účasťou ruských atlétov na olympijských hrách v Riu de Janeiro privítal aj Matej Tóth.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti najlepší slovenský atlét, majster sveta z Pekingu 2015 v chôdzi na 50 km, tvrdí, že to nie je po prvý raz, čo ruskí atléti podvádzali. S ich neúčasťou na vrcholnom podujatí už má svoje skúsenosti.


"Minulý rok už absentovali na svetovom šampionáte v Pekingu a nemyslím si, že by sa kvalita MS nejako znížila. Samozrejme, neúčasťou Rusov príde Rio o kvalitných atlétov, ale presadiť sa nebude o nič jednoduchšie. Konkurencia je v každej disciplíne aj bez nich obrovská," uviedol Matej Tóth pre agentúru SITA. Tridsaťtriročný skúsený pretekár a dlhoročný člen VŠC Dukla Banská Bystrica tvrdí, že je s rozhodnutím CAS spokojný.

 

"Ešte pred pár týždňami som bol na vážkach, ale udalosti z posledných dní, ako je správa z dopingovej kauzy týkajúcej sa ZOH v Soči, ma utvrdili v tom, že Rusi pre očistenie športu takmer nič nerobia. Plošný trest je teda na mieste a je zaslúžený. Na druhej strane, kolektívna vina nie je nikdy úplne spravodlivá, a mrzí ma, že svetové hviezdy ako Isinbajevová či Šubenkov a ďalší, ktorí sa pripravujú a hlavne pretekajú po celom svete, nebudú môcť štartovať," doplnil jeden z adeptov na olympijskú medailu v chôdzi na 50 km pre SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona