Toshiba ukončí výrobu televízorov v Severnej Amerike

NETKY.SK • 29 Január 2015, 13:53 • 2 min
Toshiba ukončí výrobu televízorov v Severnej Amerike

TOKIO - Japonská Toshiba plánuje ukončiť výrobu a predaj televízorov v Severnej Amerike a podobný krok zvažuje aj v ostatných krajinách. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Toshiba postúpi licenciu pre Severnú Ameriku taiwanskej spoločnosti Compal Electronics a v súčasnosti rokuje aj na ostatných trhoch. Compal prevezme výrobu v marci a v apríli chce Toshiba ukončiť rokovania o licenciách aj na ostatných trhoch. Televízory bude vyrábať a predávať len v Japonsku, kde dopyt po veľkoplošných obrazovkách ponúka dostatok príležitostí pre rozvoj.
     

Spoločnosť ako dôvod pre svoj krok uvádza čoraz tvrdšiu cenovú konkurenciu, ktorá aj napriek snahám o zníženie nákladov a uvedenie drahších veľkoplošných televízorov na trh uberá zo ziskov.
     

Napriek týmto správam Toshiba za deväť mesiacov svojho obchodného roka (apríl až december) zaznamenala medziročný vzostup celkového prevádzkového zisku takmer o 10 % na 164,8 miliardy jenov (1,23 miliardy eur), divízia televízorov však bola stratová.
     

Toshiba sa tak stala ďalším významným japonským výrobcom elektroniky, ktorý opustil globálny trh pre televízory. Panasonic v októbri oznámil, že svoju neziskovú divíziu Sanyo, ktorá v USA zásobuje reťazec Wal-Mart Stores, predá firme Funai Electric. Sharp zas poskytol európsku licenciu na svoju značku televízorov spoločnosti Univerzal Media Corp Slovakia. Posledným zo série je Sony, ktorý sa síce výroby televízorov úplne nevzdal, no oddelil ju do nezávislej divízie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies