Toshiba predáva firme Canon divíziu lízingu zdravotníckeho vybavenia

NETKY.SK • 21 Február 2017, 12:46 • 2 min
Toshiba predáva firme Canon divíziu lízingu zdravotníckeho vybavenia

TOKIO - Japonský výrobca elektroniky Toshiba Corp. predáva firme Canon Inc. za 31,4 mld. jenov (JPY) svoju divíziu podnikajúcu v lízingu zdravotníckeho vybavenia.

slovakia

left justify in out

Toshiba v utorok informovala, že firme Canon predáva celý 65-percentný podiel v spoločnosti Toshiba Medical Finance Co. O tomto predaji Toshiba a firma Canon, ktorá je výrobcom fotoaparátov, rokovali od záveru minulého roka. 

Toshiba vlastniaca americkú spoločnosť Westinghouse, ktorá buduje jadrové elektrárne, utrpela pri výstavbe jadrových elektrárni rozsiahle straty. Odhaduje, že v tejto oblasti má stratu 712,5 mld. JPY. Toshiba predala časť svojej divízie čipov a šéf firmy uviedol, že spoločnosť uvažuje o predaji celej tejto divízie, aby sa dostala z hlbokej straty. Japonský výrobca elektroniky okrem toho predal aj divíziu domácich spotrebičov čínskej firme Midea.

Toshiba uviedla, že už nebude začínať výstavbu nových jadrových reaktorov a sústredí sa na udržanie reaktorov, ktoré doteraz má. Toshiba sa podieľa aj na likvidácii japonskej jadrovej elektrárne Fukušima, ktorú výrazne poškodilo zemetrasenie a následná vlna tsunami v roku 2011. Náklady na odstavenie elektrárne však stúpajú pre zvyšujúce sa obavy o bezpečnosť a silnejúcu reguláciu, čo tiež prispieva k ťažkostiam firmy Toshiba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona