Toshiba možno zaznamená rekordnú celoročnú stratu, cena akcií spadla o vyše 10 %

NETKY.SK • 21 December 2015, 09:21 • 2 min
Toshiba možno zaznamená rekordnú celoročnú stratu, cena akcií spadla o vyše 10 %

TOKIO - Japonský výrobca elektroniky Toshiba zaznamenal dnes prepad hodnoty akcií o viac než 10 % po informáciách médií, že firma zaznamená za súčasný finančný rok rekordnú stratu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ekonomický denník Nikkei priniesol v nedeľu (20.12.) informácie, že Toshiba by za súčasný finančný rok, ktorý sa skončí v marci 2016, mohla vykázať čistú stratu vyše 500 miliárd jenov (3,8 miliardy eur). Dôvodom sú náklady na reštrukturalizáciu v dôsledku účtovného škandálu, keď firma pred pár mesiacmi priznala, že od finančného roka 2008 do decembra 2014 nadhodnotila zisk takmer o 225 miliárd jenov.

 

V reakcii na správu Nikkei dnes hodnota akcií Toshiby klesla na krátky čas až o 10,44 %. Neskôr sa čiastočne zotavila, oproti predchádzajúcej uzávierke je však nižšie o vyše 8,9 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies