Toshiba bude musieť z jadrových aktív v USA odpísať možno až 5,8 mld. eur

NETKY.SK • 19 Január 2017, 15:33 • 2 min
Toshiba bude musieť z jadrových aktív v USA odpísať možno až 5,8 mld. eur

TOKIO - Odpisy japonského konglomerátu Toshiba súvisiace s jeho aktivitami v oblasti jadrovej energetiky v Spojených štátoch budú pravdepodobne omnoho vyššie, než spoločnosť pôvodne očakávala. Finančná situácia Toshiby sa tak ďalej zhoršuje a podľa médií sa firma už obrátila na niektoré domáce banky.

slovakia

left justify in out

Podľa japonských médií, ktoré sa odvolávajú na nemenované zdroje, by Toshiba mohla zaznamenať odpisy až okolo 700 miliárd jenov (5,78 miliardy eur). To je výrazný posun smerom nahor oproti pôvodnej prognóze z decembra, v ktorej Toshiba odhadovala, že v dôsledku kúpy jadrových aktív v USA bude musieť odpísať približne 500 miliárd jenov. Čiastočne sa pod to podpísali nepriaznivé kurzové vplyvy.

 

V dôsledku týchto skutočností, dodávajú médiá, sa firma obrátila na niektoré banky, aby prerokovala možnosti finančnej pomoci. Jednou z nich mala byť aj štátna japonská rozvojová banka. Toshiba sa k informáciám odmietla vyjadriť, uviedla len, že správy médií sa nezakladajú na žiadnej informácii zo strany samotnej spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies