Torontský starosta po škandále s drogami znovu kandiduje

NETKY.SK • 3 Január 2014, 06:30 • 2 min
Torontský starosta po škandále s drogami znovu kandiduje

TORONTO - Torontský starosta Rob Ford sa dnes zaregistroval ako kandidát do komunálnych volieb a chce sa uchádzať o ďalšie volebné obdobie aj napriek drogovému škandálu.

slovakia

left justify in out

Ford bol prvým kandidátom, ktorý prišiel na radnicu, keď sa začala registrácia do volieb 2. októbra, uviedla tlačová agentúra AP. Konzervatívny starosta najväčšieho kanadského mesta potvrdil, že bude kandidovať, hoci sa vlani priznal, že fajčil krek, keď bol "otupený alkoholom".

Starosta čelil intenzívnemu tlaku, aby odstúpil. Mestská rada ho zbavila väčšiny právomocí. Stále mal však podporu niektorých ľudí aj v najväčšmi konzervatívnych štvrtiach mesta.

Keď torontská polícia v októbri oznámila, že dostala kópiu videa, na ktorom Ford zrejme fajčil krek, starosta sa priznal. Zo začiatku, keď video v máji priniesli médiá, to však popieral.

Súd minulý mesiac zverejnil dokumenty, na ktorých sú podrobnosti z policajných nahrávok. Údajní členovia drogového gangu hovoria o dodaní drog starostovi a o tom, že majú snímky, na ktorých užíva drogy.

Nahrávky sú dôkazom v prípade Fordovho priateľa Alexandra Lisiho, ktorý čelí procesu pre obvinenia týkajúce sa drog a vydierania. Starostu neobvinili. Ford tvrdí, že skoncoval s alkoholom a osvojil si zdravší životný štýl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies