Torontský filmový festival navštívia Robert Downey Jr. i Al Pacino

NETKY.SK • 20 August 2014, 14:29 • 2 min
Torontský filmový festival navštívia Robert Downey Jr. i Al Pacino

KANADA - Medzi hviezdami, ktoré pricestujú na 39. ročník medzinárodného filmového festivalu v Toronte, by nemali chýbať Robert Downey Jr. alebo Al Pacino.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdeväťročný Downey Jr. príde na prestížne podujatie uviesť otvárací film Sudca v réžii Davida Dobkina. V snímke stvárňuje právnika z veľkého mesta, ktorý sa vráti do svojho rodiska, keď sa jeho otec, miestny sudca (Robert Duvall), stane podozrivým z vraždy. V ďalších úlohách účinkujú Vera Farmiga, Vincent D'Onofrio, Jeremy Strong, Dax Shepard alebo Billy Bob Thornton. 

 

V úvodný večer festivalu premietnu aj drámu The Humbling, ktorá je adaptáciou románu Pokorenie (2009) Philipa Rotha. V nej 74-ročný Pacino stvárnil starnúceho herca, ktorý si začne s oveľa mladšou ženou. Na podujatie by mali prísť aj režisér a scenárista Noah Baumbach, ktorý predstaví dramédiu While We're Young, anglický herec Alan Rickman s režisérskym počinom, historickou drámou A Little Chaos, a tiež americký komik Chris Rock s komédiou Top Five, ktorú režíroval, napísal jej scenár a tiež si v nej zahral. 

 

V rámci festivalu, ktorý sa uskutoční od 4. do 14. septembra, uvedú 285 celovečerných filmov, z ktorých 143 predstavia vo svetovej premiére, medzi nimi i maďarsko-slovenskú snímku Mirage. Torontský festival si pritom v uplynulých rokoch vyslúžil reputáciu jedného z kľúčových indikátorov oscarového úspechu, keď predchádzajúci víťazi cien divákov, ako napríklad 12 rokov otrokom (2013), Kráľova reč (2010) alebo Milionár z chatrče (2008), neskôr triumfovali v kategórii Najlepší film na udeľovaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies