Torontskému starostovi Robovi Fordovi zistili agresívny nádor na žalúdku

NETKY.SK • 18 September 2014, 10:24 • 2 min
Torontskému starostovi Robovi Fordovi zistili agresívny nádor na žalúdku

MONTREAL - Kontroverznému starostovi kanadského Toronta Robovi Fordovi diagnostikovali zriedkavú formu rakoviny žalúdka, ale Fordov lekár v torontskej nemocnici Mount Sinai v stredu vyjadril "optimizmus", že ju možno vyliečiť a nádor sa nerozšíril na iné orgány.

slovakia

left justify in out

Ford absolvuje dve kolá chemoterapie, s ktorou začne v najbližších 48 hodinách, informovala tlačová agentúra DPA. "Diagnóza je malígny liposarkóm," uviedol lekár Dr. Zane Cohen. "Je dosť agresívny, ale liečime to veľmi agresívne, aby sme nádor zničili," dodal.
      

Cohen dodal, že zhubný nádor, ktorý má rozmery približne 12 x 12 centimetrov, nezasahuje do žiadneho dôležitého orgánu v starostovom tele. Na starostovej zadnej časti tela našli aj malú rakovinovú hrčku a Cohen ju označil za "časť toho istého nádoru". Ford sa stal celosvetovo známym vlani, keď sa priznal, že "v opitosti" fajčil tvrdú drogu krek - najnebezpečnejšiu formu kokaínu. Priznal sa však až po mesiacoch popierania. Potom absolvoval pobyt na odvykacej klinike, kde sa liečil zo závislosti od drog a alkoholu, a v júni sa vrátil do práce. Forda však 10. septembra hospitalizovali po tom, čo sa sťažoval na neznesiteľnú bolesť žalúdka, a zistili mu spomínaný nádor na žalúdku. Následne sa stiahol z kampane za znovuzvolenie do úradu.
      

Za starostu Toronto ho zvolili v roku 2010 vďaka sľubu danému počas kampane, že "zastaví ryžovanie" - rozkrádanie mestských financií. Tohto neskrotného, bojovného búrliváka s nadváhou však tento rok torontská mestská rada zbavila väčšiny jeho právomocí po správach, že užíva drogy a holduje alkoholu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies