Torontskému starostovi odobrali niektoré kompetencie za užívanie drog a alkoholu

NETKY.SK • 16 November 2013, 06:21 • 2 min
Torontskému starostovi odobrali niektoré kompetencie za užívanie drog a alkoholu

TORONTO - Torontská mestská rada dnes jednohlasne schválila odobratie niektorých právomocí starostovi Robovi Fordovi, ktorému sa v uplynulých dňoch podarilo odvrátiť nátlak na odstúpenie po tom, ako vyšlo najavo jeho výstredné správanie spojené s užívaním drog a alkoholu.

slovakia

left justify in out

Disciplinárne opatrenie, ktoré rada odhlasovala v pomere 39:3, zbavuje Forda úradnej moci menovať a odvolať svojho námestníka i jeho výkonný výbor, zodpovedný okrem iného za zostavovanie rozpočtového plánu. Zdiskreditovaný starosta oznámil, že sa voči rozhodnutiu odvolá na súde, informovala agentúra AP.

Ford sa 5. novembra priznal, že približne pred rokom fajčil krek, najnebezpečnejšiu formu kokaínu. Tvrdí však, že nie je od neho závislý. Priznanie prišlo niekoľko dní po tom, ako torontská polícia získala kópiu videa, na ktorom je podľa dvoch mediálnych organizácií zachytený starosta fajčiaci uvedenú drogu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies