Toronto a NY Rangers si vynútili siedmy zápas

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 07:57 • 2 min
Toronto a NY Rangers si vynútili siedmy zápas

TORONTO - Hokejisti Toronta a New Yorku Rangers si vybojovali v prvom kole zámorskej NHL možnosť rozhodujúcich siedmych zápasov, ktoré sa budú hrať v pondelok.

slovakia

left justify in out

Maple Leafs si doma poradili s Bostonom 2:1, Rangers zasa s Washingtonom 1:0. Do konferenčného semifinále proti Chicagu postúpil Detroit, ktorý v siedmom súboji série s Anaheimom vyhral na ľade Ducks 3:2.

V Toronte padali góly až v tretej tretine. Na zásahy kapitána Maple Leafs Diona Phaneufa a bývalého hráča Bruins Phila Kessela dokázali hráči Bostonu odpovedať až 26 sekúnd pred treťou sirénou, keď sa po asistenciách Jaromíra Jágra a Zdena Cháru presadil Milan Lucic. Kapitán Bruins Chára odohral 28:26 min, na bránku Toronta vyslal dve strely a mal aj mínusový bod. Maple Leafs vo svojej doterajšej histórii dokázali otočiť sériu play-off z 1:3 na 4:3 len v roku 1942 vo finále Stanleyho pohára proti Detroitu, vtedy dokonca prehrávali už 0:3. Boston doma zdolali vo vyraďovacích bojoch po dlhých 54 rokoch. Naposledy sa im to podarilo 31. marca 1959. Odvtedy Toronto na svojom ľade privítalo Boston deväťkrát a vždy prehralo. 

Brankár NY Rangers Henrik Lundqvist vychytal siedme čisté konto kariéry v play-off a mal veľkú zásluhu na výhre 1:0 nad Washingtonom, o ktorú sa postaral presným zásahom Derick Brassard. Rangers hrali v šiestom súboji disciplinovane a ani raz sa nemuseli brániť presilovke súpera. V doterajšom priebehu série vyhrávalo vždy domáce mužstvo. Lundqvist mal 27 zákrokov, jeho náprotivok Braden Holtby o jeden viac. 

Detroit začal v Anaheime aktívne a už v 2. min viedol po góle Henrika Zetterberga. Po domácom vyrovnaní sa Red Wings opäť pozviechali a získali dvojgólový náskok. Ducks sa snažili, do konca duelu sa presadili ešte raz, ale v dramatickom závere už nevyrovnali. 

Výsledky nedeľňajších stretnutí 1. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá): 
VÝCHODNÁ KONFERENCIA 
Štvrťfinále: 
Toronto - Boston 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) - stav série: 3:3 
Góly: 42. Phaneuf (Kadri, Van Riemsdyk), 49. Kessel (Van Riemsdyk, Franson) - 60. Lucic (Jágr, CHÁRA) 


New York Rangers - Washington 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) - stav série: 3:3 
Gól: 30. Brassard (Moore, Zuccarello) 


ZÁPADNÁ KONFERENCIA 
Štvrťfinále: 
Anaheim - Detroit 2:3 (1:2, 0:1, 1:0) - konečný stav série: 3:4, Detroit postúpil do 2. kola 
Góly: 14. Etem (Beauchemin, Hiller), 57. Beauchemin (Getzlaf, Fowler) - 2. Zetterberg (Filppula, Kindl), 17. Abdelkader, 34. Filppula (Cleary, Zetterberg)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies