Tornádo v USA: Bývalí americkí prezidenti Bush, Clinton a britský expremiér Blair sa museli ukryť do úkrytu

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 07:28 • 2 min
Tornádo v USA: Bývalí americkí prezidenti Bush, Clinton a britský expremiér Blair sa museli ukryť do úkrytu

WASHINGTON - Dvaja bývalí prezidenti USA George W. Bush a Bill Clinton a bývalý britský premiér Tony Blair sa vo štvrtok večer museli skryť do krytu americkej strednej školy v arkansaskom Little Rocku po tom, ako sirény varovali pred tornádom. V škole, ktorá využíva prezidentský štipendijný program, sa zúčastnili na absolventskej slávnosti, uviedla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Keď oblasť zasiahla búrka, všetci prítomní sa museli presunúť do spodného podlažia školy. Hovorca Clintona povedal, že trojica politikov vyhľadala samostatný úkryt, separátne od verejnosti.

 

 

Silná búrka v Little Rocku rúcala a vyvracala stromy a stĺpy elektrického vedenia, nespôsobila však vážne škody a neboli hlásené zranenia. Keď sa búrka prehnala, Bush, Clinton a Blair odišli zo školy do Clintonovho prezidentského centra na večeru so študentmi - príjemcami prezidentského štipendia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies