Tornádo v Oklahome zničilo 1 200 domov a postihlo 33 tisíc ľudí

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 08:06 • 2 min
Tornádo v Oklahome zničilo 1 200 domov a postihlo 33 tisíc ľudí

MOORE - Ničivé tornádo, ktoré sa v pondelok prehnalo americkým štátom Oklahoma, poškodilo alebo zničilo 1 200 obytných domov a celkovo postihlo 33-tisíc ľudí.

slovakia

left justify in out

Aktualizované údaje vo štvrtok zverejnili predstavitelia tamojšej vlády a pohotovostných zložiek. Tie v súvislosti s katastrofou na predmestí Oklahoma City naďalej evidujú 24 mŕtvych vrátane deviatich detí, zatiaľ čo počet zranených sa zvýšil na 377. Tornádo tak bolo jedným z najhorších na území Spojených štátov za posledné roky, pričom sa predpokladá, že škody na majetku by mohli dosahovať až dve miliardy dolárov (1,55 mld. eur).

"Dúfame a modlíme sa, aby tieto čísla zostali stabilné a nestúpali," povedala oklahomská guvernérka Mary Fallinová na tlačovej konferencii v meste Moore pri Oklahoma City, kde malo tornádo najhoršie následky. Vzdušný vír s rýchlosťou dosahujúcou 320 kilometrov za hodinu zdemoloval budovy v pásme dlhom 27 kilometrov, kde sa okrem obytných domov nachádzali aj dve školy a nemocnica. Pred katastrofou v meste žilo približne 56-tisíc obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies