Tornádo v Oklahome spôsobilo rekordné miliardové škody!

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 10:12 • 2 min
Tornádo v Oklahome spôsobilo rekordné miliardové škody!

OKLAHOMA CITY - Škody, ktoré napáchalo tornádo na predmestí amerického mesta Oklahoma City, presiahnu i vyčíňanie tornáda spred dvoch rokov v meste Joplin v štáte Missouri, čo si vtedy vyžiadalo 161 obetí. Oznámil to komisár amerického štátu Oklahoma pre poisťovníctvo John Doak.

slovakia

left justify in out

Doak v rozhovore pre agentúru Reuters uviedol, že hodnota zničeného majetku s najväčšou pravdepodobnosťou presiahne škody v Jopline, ktoré sa pohybujú okolo troch miliárd dolárov.

Uznané poistné udalosti v meste Joplin po vyčíňaní tornáda sú doteraz na úrovni približne dvoch miliárd dolárov, pričom sa očakáva, že po vyrovnaní všetkých nárokov dosiahnu okolo troch miliárd dolárov, napísal Reuters.

Tornádo so šírkou tri kilometre, ktoré dosiahlo najsilnejší stupeň na päťbodovej stupnici merania s vetrami o rýchlosti najmenej 322 kilometrov za hodinu, sa prehnalo v pondelok popoludní cez predmestie Moore a uväznilo pod sutinami mnoho ľudí. Živel zmietol celé štvrte.

Sedem z deviatich detí, ktoré zahynuli, prišlo o život v základnej škole Plaza Towers. Tú zasiahlo tornádo priamo. Mnoho ďalších detí tam však prežilo úplne bez zranení. Záchranárom sa podarilo vytiahnuť vyše 100 živých ľudí z trosiek domov, škôl a nemocnice vo štvrti Moore v Oklahoma City.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies