Tornádo v Oklahome opäť zúrilo: Päť mŕtvych a 50 zranených!

NETKY.SK • 1 Jún 2013, 06:58 • 2 min
Tornádo v Oklahome opäť zúrilo: Päť mŕtvych a 50 zranených!

OKLAHOMA - Najmenej päť ľudí zahynulo a približne 50 ďalších utrpelo zranenia pri údere tornáda v okolí amerického mesta Oklahoma City, ktoré pred necelými dvoma týždňami zažilo podobnú prírodnú katastrofu s tragickými následkami. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa dopravných úradov sa medzi obeťami nachádza aj matka so svojím batoľaťom. Z desiatok zranených osôb je niekoľko v kritickom stave. 

Tornádo zasiahlo mesto s jeho okolím v piatok vo večerných hodinách miestneho času. Na hlavnej cestnej komunikácii nárazy vetra počas dopravnej špičky zmietli idúce vozidlá.

Agresívne počasie sa prehnalo aj cez oblasť mesta St. Louis, na predmestí ktorého strhlo strechu miestneho kasína. Cestujúcich na Medzinárodnom letisku Willa Rogersa v meste Oklahoma City museli úrady pred zúriacim živlom ukryť v podzemných priestoroch. Všetky prichádzajúce i odchádzajúce letové spoje zrušili.

Postihnutý región je súčasťou amerického Stredozápadu, známeho ako Údolie tornád. V celej krajine sa ročne vyskytne vyše 1200 tornád, pričom väčšina z nich je relatívne slabých. 

Podľa meteorológov sa piatkové tornádo svojou silou ani zďaleka nepriblížilo tomu, ktoré 20. mája zasiahlo predmestie Moore a pripravilo o život 24 ľudí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies