Tornádo v New Orleans si vyžiadalo najmenej jednu obeť

NETKY.SK • 23 Marec 2022, 06:05 • 2 min
Tornádo v New Orleans si vyžiadalo najmenej jednu obeť

WASHINGTON – Tornádo v noci na stredu v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana ničilo domy a vyžiadalo si najmenej jednu obeť. TASR prevzala správu z agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Americká Národná meteorologická služba (NWS) služba v utorok o 20.35 h miestneho času (streda 2.35 h SEČ) oznámila, že mesto New Orleans zasiahlo rozsiahle tornádo a obyvateľov vyzvala, aby vyhľadali úkryt. Úrady z predmestia Arabi v New Orleans hlásili vážne škody na domoch. Záchranári pomáhajú obyvateľom, ktorí zostali uviaznutí vo svojich domoch. Najmenej jedna osoba prišla o život.

 

 

Guvernér Louisiany John Bel Edwards na Twitteri oznámil, že miestnym úradom pri vyhodnocovaní škôd pomáhajú aj štátne úrady. Južnú časť Spojených štátov zasiahlo v utorok viacero tornád, pripomína AFP. Národná meteorologická služba na Twitteri upozornila, že hrozbu silného vetra v nárazoch alebo tornáda môžu očakávať aj v najbližších hodinách.

 

 

Možno vás zaujme: Na mieste pádu lietadla sa zatiaľ nenašli preživší



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies