Tornádo spustošilo časť východného Slovenska! V obci Petkovce rátajú obrovské škody

NETKY.SK • 6 August 2021, 09:22 • 2 min
Tornádo spustošilo časť východného Slovenska! V obci Petkovce rátajú obrovské škody

PREŠOV - V obci Petkovce, v okrese Vranov nad Topľou, dnes pokračujú v odstraňovaní škôd po ničivom tornáde.

slovakia

left justify in out

To podľa starostu obce Pavla Hybalu spôsobilo za dve minút obrovskú spúšť – strhlo strechy zo štyroch rodinných domov, poškodilo elektrické, rozhlasové a telefónne vedenie, polámalo stromy

 

img

 

Ako dnes povedal pre agentúru SITA, aj vďaka rýchlemu zásahu hasičov sa už v obci podarilo sprejazdniť cesty, odstrániť z nich stromy a opraviť elektrinu. Predbežné škody zatiaľ vyčíslili.

V obci vo štvrtok zasahovali takmer dve desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov z mesta Hanušovce nad Topľou a obcí Bystré a Soľ.

 

 

Okrem popadaných stromov na cestách odstraňovali z vozoviek aj časti striech a poškodené strechy prekrývali plachtami. Podľa starostu aktuálne čakajú na stanovenie ďalšieho postupu prác. „Na odstraňovaní následkov pracujeme vlastnými silami, ale pomoc nám prisľúbili aj starostovia okolitých obcí,“ dodal Hybala.

 


Tornádo sa obcou podľa starostu prehnalo vo štvrtok o 17:15. „Bola to dvojminútová záležitosť. Bol som na obecnom úrade, keď som vyšiel von, hučalo to, fúkal silný vietor, videl som vír, v ktorom lietali šaty, papiere. Ihneď som pozatváral okná na úrade a keď som zišiel dole, našiel som spúšť, bolo to strašné,“ opísal.

 

img

Ako informoval portál imeteo.sk, ľudia mohli tornádo pozorovať aj pri obciach Čierne nad Topľou a Bystré.

 

 

Súvisiaci článok: VIDEO: Na východnom Slovensku zúrilo tornádo! Niekoľko domov prišlo o strechy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies