Tornádo sa prehnalo v pondelok večer cez Hesensko

NETKY.SK • 24 August 2010, 12:26 • 2 min
Tornádo sa prehnalo v pondelok večer cez Hesensko

Tornádo sa prehnalo v pondelok večer cez Hesensko

slovakia

left justify in out

Strhnuté strechy a zničené autá zanechalo po sebe tornádo, ktoré sa v pondelok večer prehnalo cez nemeckú spolkovú krajinu Hesensko.
      Veterná smršť spôsobilo škody za milióny eur, informovala dnes tlačová agentúra DPA. V obci Lumda so 670 obyvateľmi úplne prišlo o strechu 10 budov, 44 ďalších objektov bolo poškodených.
      Tornádo zasiahlo aj 70 kilometrov vzdialené mesto Schlüchtern, kde strhlo množstvo striech a poprevracalo kontajnery. "Tornádo urobilo priesek celým mestom," povedal hovorca hasičov.
      Hasiči mali 25 výjazdov a sami patrili k postihnutým. Hasičská centrála prišla o polovicu strechy a poškodilo im 24 súkromných vozidiel.
      V meste a okolí bolo od ôsmej večer až do polnoci nasadených asi 250 hasičov, technických pomocných síl a záchranárov. Nikto neutrpel zranenia. Výšku škody úrady spresnia počas dnešného dňa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies