Tornádo, ktoré sa prehnalo Hodonínom, má na svedomí ďalší ľudský život

NETKY.SK • 27 Jún 2021, 17:56 • 2 min
Tornádo, ktoré sa prehnalo Hodonínom, má na svedomí ďalší ľudský život

HODONÍN - Tornádo, ktoré sa vo štvrtok prehnalo južnou Moravou, si vyžiadalo šiestu obeť. Podľa informácií spravodajského portálu TN.cz by to malo byť dvojročné dievčatko, pravdepodobne z Hodonína. Zomrelo vo Fakultnej nemocnici Brno.

slovakia

left justify in out

"Môžem potvrdiť úmrtie v súvislosti so štvrtkovou udalosťou, ale vzhľadom na vek obete nebudeme poskytovať žiadne bližšie informácie," povedala hovorkyňa nemocnice Veronika Plachá.

Podľa informácií TN.cz dievčatko podľahlo svojim zraneniam v piatok večer. Zdravotníci v brnianskej nemocnici ešte ošetrujú aj jeho matku.

 


Tornádo udrelo na južnej Morave vo štvrtok počas silných búrok. Extrémne počasie si okrem šiestich mŕtvych vyžiadalo aj viac ako sto zranených. 

 

VIDEO: Českom sa prehnalo tornádo! Bolo lokalizované len kúsok od slovenských hraníc!

 

Počas silných búrok sprevádzaných tornádom, zomrela na Morave aj jedna Slovenka


Tragédia vyvolala obrovskú vlnu solidarity, ľudia prispeli na pomoc stovkami miliónov korún. Pomocnú ruku postihnutým obciam ponúkajú aj dobrovoľníci. V nedeľu ich bolo toľko, že už pre nich nebolo miesto a práca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies