Tornáda a búrky znovu zasiahli viaceré americké štáty

NETKY.SK • 26 Máj 2011, 09:57 • 2 min
Tornáda a búrky znovu zasiahli viaceré americké štáty

Tornáda a búrky znovu zasiahli viaceré americké štáty

slovakia

left justify in out

img

Silný dážď, krupobitie a blesky zasiahli v noci nadnes americké mesto Memphis, kde úrady vydali varovanie pred tornádom. Hoci hrozivé oblaky vykazovali istú rotáciu, tornáda tam hlásené neboli.
      Vo viacerých štátoch USA spôsobili silné búrky a menšie tornáda znovu problémy. Americkí meteorológovia vydali varovania pred tornádom v oblastiach severovýchodne od Texasu, cez údolie rieky Mississippi až po Ohio.
      Zatiaľ však neboli informácie o obetiach stredajších búrok. Počet obetí utorkových tornád v Arkansase, Oklahome a Kansase stúpol na 15 osôb. V meste Joplin v Missouri zahynulo v nedeľu 125 ľudí pri tornáde s najväčším počtom obetí od roku 1950.
      Na juhu Indiany utrpelo 12 ľudí menej vážne zranenia v dôsledku tornáda, ktoré zasiahlo pásmo pozdĺž diaľnice východne od Bedfordu. K zraneniam osôb došlo aj v karavanovom mestečku západne od Bloomingtonu.
      V meste Sedalia v americkom štáte Missouri tornádo zničilo niekoľko budov a zranilo 25 ľudí. Väčšinou boli schopní sami zájsť do nemocnice na ošetrenie. Kvôli poškodeniu školských autobusov tu úrady ukončili školský rok o niekoľko dní skôr.
      Prudký vietor a dážď zúrili aj v americkom štáte Illinois, najmenej štyri búrky boli možno tornádami. Búrky poškodili elektrické vedenie a množstvo poľnohospodárskych budov v strednej a východnej časti Illinoisu.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies