Topfest ponúkne aj koncert skupiny Kabát, jediný na Slovensku

NETKY.SK • 2 Marec 2015, 13:19 • 2 min
Topfest ponúkne aj koncert skupiny Kabát, jediný na Slovensku

BRATISLAVA – Štyri dni rockovej hudby ponúkne fanúšikom tohtoročný Topfest. Pod hlavičkou festivalu sa totiž uskutoční aj jediný tohtoročný koncert populárnej skupiny Kabát na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Ten prichýli piešťanské letisko už 31. mája, následne festival pokračuje posledný júnový víkend 26. - 28. júna.

Najobľúbenejšia česká skupina sa takmer mesiac pred začiatkom 12. ročníka Topfestu postará rockovým fanúšikom o kvalitnú „zahrievačku“. Na Slovensku vystúpi v rámci svojho veľkého Open Air Turné 2015. To zahŕňa 11 koncertov v Česku a spomínaný jeden na Slovensku.

 

„Kabáti patria už k našim tradičným hosťom a sme radi, že si u nás opäť zahrajú. Zvlášť, keď pre turné po štadiónoch a veľkých arénach avizujú novú veľkú šou, ako aj pesničky z chystaného albumu,“ povedal Dušan Drobný z organizačného tímu Topfestu.

 

Kabát mal naposledy koncertnú šnúru po otvorených priestranstvách v roku 2007. Vlani kapela organizovala výročný koncert na pražskom Vypichu takisto pod holým nebom. Na akciu vtedy prišlo rekordných vyše 73.000 ľudí, čím rockeri s prehľadom prekonali návštevnosť českých koncertov zahraničných megahviezd vrátane Madonny či Depeche Mode.

 

V rámci tohtoročného turné avizujú Kabáti vynovenú šou s veľkolepou scénou – do Piešťan to má namierené konvoj 28 kamiónov. Program bude mapovať 25 rokov existencie skupiny, keďže nie všetci priaznivci mali možnosť prísť minulý rok na Vypich. Zároveň odznejú skladby z nového albumu, ktorého prípravy finišujú. V týchto dňoch chcú Kabáti v rádiách predstaviť aj nový singel.

 

Ostatný album Banditi di Praga vydali českí rockeri v roku 2010. Celkovo ich majú na konte desať, pričom z nahrávok predali dovedna vyše milión kusov. Kabát triumfoval aj v poslednom ročníku ankety Český slávik, kde sa stal podľa hlasujúcich opäť najlepšou skupinou, už deviaty raz v histórii.

V predaji sú samostatné jednodňové vstupenky na koncert skupiny Kabát, na jednotlivé dni festivalu aj permanentky na celý Topfest 2015 v dňoch 26. až 28.júna. Na festivale tento rok vystúpia aj Twisted Sister, Within Temptation, Arch Enemy, The Exploited, Stratovarius, Kryštof, Support Lesbiens, Inekafe, Hex, Horkýže slíže, IMT Smile s Lúčnicou, Tublatanka, Korben Dalls a Zoči Voči.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies