Topfest odštartoval, na piešťanskom letisku vystúpili Lordi

NETKY.SK • 30 Jún 2012, 13:25 • 2 min
Topfest odštartoval, na piešťanskom letisku vystúpili Lordi

Topfest odštartoval, na piešťanskom letisku vystúpili Lordi - Kultúra V piatok na obed na letisku v Piešťanoch odštartoval 9. ročník festivalu Topfest, ktorý sa skončí dnes v noci.

slovakia

left justify in out

img

V piatok na obed na letisku v Piešťanoch odštartoval 9. ročník festivalu Topfest, ktorý sa skončí dnes v noci. Prvé tisíce návštevníkov už spoznali nový areál, kde na nich okrem hudby čaká i množstvo atrakcií. Hudobné dianie na všetkých pódiách bolo v prvý deň takmer podľa plánu, ten sa však musel mierne zmeniť s príchodom fínskej hardrockovej skupiny Lordi.

Po tom, ako Lordi pohotovo nahradili kapelu Godsmack, ktorá musela pre chorobu speváka Sullyho Ernu zrušiť svoje vystúpenie, organizátorov zastihla ďalšia zlá správa - ich batožina nestihla let. Preto sa čakalo na ďalší a bolo potrebné koncert posunúť. "Masky 'Lordov' v siedmich kufroch síce stihli doraziť do Piešťan aspoň o polnoci, ale ich nástroje uložené v ďalších piatich už nie, a ich prílet z Frankfurtu nad Mohanom do Viedne bol ohlásený až na sobotu dopoludnie. A tak sme pre nich museli v noci zháňať hudobné nástroje. Chcem im ešte raz aspoň takto na diaľku poďakovať, že to napriek tomu nevzdali a odohrali skvelú šou na záver prvého dňa," vyhlásil organizátor Dušan Drobný. Samotné dianie okomentoval priamo z pódia aj spevák skupiny Tomi Petteri Putaansuu: “Chcem vám niečo povedať! Včera na obed sme ešte netušili, že tu budeme dnes s vami. Vieme, že sme náhradníkmi Godsmack a želáme skoré uzdravenie, chcem len dodať, že napriek tomu, že všetko naše, čo tu máme, je len toto oblečenie – budeme sa zabávať!”

V piatok vystúpili i Aya, Downhill, Zoči Voči, Vidiek, Iné Kafe, Škwor, Ill Niňo, Konflikt, Divokej Bill, Horská Chata či Polemic. Dnes návštevníkov čaká headliner - fínska metalová skupina Nightwish a vystúpenia interpretov a skupín ako Braňo Mojsej, Harlej, Heľenine oči, Zuzana Smatanová, Bauchklang, IMT Smile, Aneta Langerová, Kabát, Slobodná Európa, Čad či Wadda. V tanečnom stane Top Trance sa o hudobnú produkciu postarajú Martin Solveig, Markus Schulz i Jochen Miller.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies