Topánky, ktoré by ste určite nenosili

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 11:00 • 2 min
Topánky, ktoré by ste určite nenosili

BRATISLAVA - Túžite po topánkach od módnych slávnych návrhárov? Možno zmeníte názor. Nad niektorými značkovými topánkami zostáva až rozum stáť a je úplne jedno z koho dielne pochádzajú. Jedno je však isté, toto už hraničí so šialenstvom. Alebo by ste tieto kúsky vyskúšali?

slovakia

left justify in out

“2025” Collection - Enikö Tóth-Kern

Táto madá maďarská návrhárka sa vo svojej kolekcii zaoberá tenkou hranicou medzi funkčnosťou a módou. Na kovových kuželoch, ostrých ako britva chôdza nepripadá do úvahy. V týchto lodičkách by ste neboli nebezpečná len sama pre seba ale aj pre okolie.

obrazok

Bridge Shoe - Naomi Hertz

Návrhárka vychádzala z rozčarovania z mostov od architekta Santiago Clatravy. Hlavnou myšlienkou bola zmena spôsobu, akým topánky podopierajú telo. 

obrazok

Topánky bez podrážok - Aminaka a Wilmont

Títo návrhári chceli prísť s niečím čo tu ešte nebolo. A to sa im podarilo. Chôdza v nich musí byť naozaj nepríjemná, no posúďte samy.

obrazok

Fetish Ballerine - Christian Louboutin 

Všetky topánky od tohoto návrhára majú vysoký opätok ale toto je už moc. Dokonca vznikla celá kolekcia s týmito nepoužiteľnými fetišistickými topánkami. Sám návrhár povedal, že obuv nemusí slúžiť iba na chôdzu. 

obrazok

Mary Janes - Natacha Marro

Možno vyzerajú luxusne, ale ani tieto vysoké topánky bez podpätku nevzbudzujú pocit bezpečia a stability. 

obrazok

Armadillo Heels - Alexander McQueen

K týmto topánkam asi len toľko, že sa stali obľúbenými u Lady Gaga a tiež u Daphne Guinness, ktorá vyhlásila, že sú pohodlné a chodí sa v nich dobre.

obrazok

Lady Pointe - Noritaka Tatehana

Výsledkom priateľstva návrhára a speváčky Lady Gaga sú tieto obrovské monštrá s výškou 46 cm. Vďaka svojmu sklonu patria nielen k najvyšším ale aj najmasochystickejším topánkam. 

obrazok

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona