TOP: V košickej zoo zvieratá rozbaľovali vianočné darčeky s dobrotami

NETKY.SK • 21 December 2015, 15:51 • 2 min
TOP: V košickej zoo zvieratá rozbaľovali vianočné darčeky s dobrotami

KOŠICE - Predčasné Vianoce dnes mali zvieratá v košickej zoologickej záhrade. Makaky, levice, medvede či surikaty dostali vyzdobené darčeky, v ktorých po rozbalení našli niečo chutné pod zub.

slovakia

left justify in out

Rodina makakov magotov si našla pod stromčekom semienka tekvice, slnečnice, piškóty, ale aj kašu s medom a ovocím. "Presne podľa hierarchie sa prvý ujal darčekov dominantný samec Pepo. Až potom si mohli vychutnať dobroty obe samice a mláďatá, ktoré takéto prekvapenie zažili po druhý raz," priblížila pre TASR Eva Malešová z košickej zoo.

 

Z levích sestier sa dominantná Elza pustila do najväčšieho balíka, z ktorého vypadlo kusisko šťavnatého hovädzieho mäsa. Chovatelia šelmám dnes dožičili, a tak hladná nezostala ani druhá sestra Laura. Jeden z balíčkov, ktorý ukrýval slede, bol pre levy naozajstným prekvapením. Chutili rovnako ako hovädzina a za pár minút vo výbehu zostali len torzá škatúľ a baliaceho papiera.

 

Balíček si pod stromčekom našli aj najstarší obyvatelia zoo - medvede Maťa a Kubo. Viac ako darček ich spočiatku zaujal stromček plný ovocných dobrôt. Nechýbali na ňom jablká, ananás, hrozno, pomaranče ani obľúbené hrušky. Zakrátko sa pustili aj do škatule, kde našli tradičný obed – ovocie obohatené medom. "Zubom a labám macov nakoniec neodolal ani vianočný stromček, ktorý si vychutnali aj s ihličím," uviedla Malešová.

 

Darček dostali aj populárne surikaty vlnkavé. Chovatelia im ho naservírovali do florbalovej loptičky.

 

Rozbaľovanie darčekov sa vo vybraných chovných zariadeniach stalo už tradíciou. Akcia je súčasťou predvianočnej atmosféry a je spestrením pre divákov aj samotné zvieratá, ktoré takto dostávajú v živote v zajatí nové podnety. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona