BRATISLAVA - Overený zákusok našich starých mám, jablčník, ktorý Vás nikdy nesklame. Ak ste ho ešte nikdy nerobili, vyskúšajte náš recept.
Náročnosť: Nízka
Čas pečenia: 25 minút
Ingrediencie:
Cesto:
60 Dg výberová múka
2 hrste práškový cukor
20 Dg palmarin
2 celé vajcia
Štipku soli
Kvasnice
Trochu mlieka
Jablková plnka:
10 postrúhaných jabĺk
Citrón
Cukor
Vanilkový cukor
Škorica
POSTUP:
Najskôr si pripravíme cesto:
Kvasnice v trochu mlieka si necháme napučať. Všetky suroviny na prípravu cesta zmiešame a vypracujeme vláčne cesto. Palmarin musí byť polomäkký, aby sa s cestom dalo dobre pracovať. Cesto si rozdelíme na 2 polovice a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Prvú časť cesta vložíme na plech.
Potom si pripravíme plnku. Jablká olúpeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme do polomäkka s ostatnými surovinami a necháme plnku vychladnúť. Citrón použijeme iba zopár kvapiek. Potom na cesto rozotrieme rovnomerne plnku. Druhú polovicu cesta taktiež vypracujeme na tvar plechu a položíme na plnku. Pečieme na plechu vystlaným papierom na pečenie na 180°C, približne 25 minút.
Naša čitateľka Marta nám poslala tento recept ako tradičný, ona ho však vylepšila a vrch koláča poliala ešte čokoládou.
Prajeme dobrú chuť!
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies