TOP recept na tradičné jablkové pité

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 09:00 • 2 min
TOP recept na tradičné jablkové pité

BRATISLAVA - Overený zákusok našich starých mám, jablčník, ktorý Vás nikdy nesklame. Ak ste ho ešte nikdy nerobili, vyskúšajte náš recept.

slovakia

left justify in out

Náročnosť: Nízka
Čas pečenia: 25 minút
 

Ingrediencie:

Cesto:

60 Dg výberová múka

2 hrste práškový cukor

20 Dg palmarin

2 celé vajcia

Štipku soli

Kvasnice

Trochu mlieka

 

Jablková plnka:

10 postrúhaných jabĺk

Citrón

Cukor

Vanilkový cukor

Škorica

 

POSTUP:

Najskôr si pripravíme cesto:

Kvasnice v trochu mlieka si necháme napučať. Všetky suroviny na prípravu cesta zmiešame a vypracujeme vláčne cesto. Palmarin musí byť polomäkký, aby sa s cestom dalo dobre pracovať. Cesto si rozdelíme na 2 polovice a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Prvú časť cesta vložíme na plech.

 

Potom si pripravíme plnku. Jablká olúpeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme do polomäkka s ostatnými surovinami a necháme plnku vychladnúť.  Citrón použijeme iba zopár kvapiek. Potom na cesto rozotrieme rovnomerne plnku. Druhú polovicu cesta taktiež vypracujeme na tvar plechu a položíme na plnku. Pečieme na plechu vystlaným papierom na pečenie na 180°C, približne 25 minút.

 

Naša čitateľka Marta nám poslala tento recept ako tradičný, ona ho však vylepšila a vrch koláča poliala ešte čokoládou.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies