Top dvadsať babských rád pre krásu

NETKY.SK • 17 August 2013, 18:38 • 2 min
Top dvadsať babských rád pre krásu

BRATISLAVA - Určite ste už počuli o domácich maskách a procedúrach, ktoré sľubujú skrášlenie. My sme si pre vás pripravili výber dvadsiatich zameraných najmä na vlasy a pleť.

slovakia

left justify in out

Každá žena túži po bezchybnej pleti, hustej hrive a pevnej pokožke. Niektoré sú ochotné nechať stovky eur v skrášľovacích salónoch, iné veria overeným babským radám, takzvaným receptom na krásu z chladničky. Od našich babičiek, mamičiek, tiet a susediek sme pre vás zozbierali týchto dvadsať.

1. Suchej a unavenej pleti pomôže výživná žĺtková maska. Zmiešajte jeden žĺtok, lyžicu oleja a pár kvapiek citrónovej šťavy a nanášajte na tvár dvakrát týždenne.

2. Ak máte prirodzene tmavé vlasy, po umytí si ich opláchnite silným čiernym čajom. Vaša farba bude výraznejšia a vlasy sa po čaji budú krásne lesknúť.

3. Ak máte prirodzene svetlé vlasy, po umytí si ich opláchnite harmančekovým čajom.

4. Máte problémy so suchými perami, na ktorých sa vám dokonca až olupuje koža? Potierajte si ich niekoľkokrát denne prstami namočenými do medu.

5. Keď vás trápia príliš suché vlasy, raz týždenne si doprajte zábal z vaječného žĺtka, medu a olivového oleja.

6. Oholenú pokožku si posypte detským púdrom, ktorý zamedzí podráždeniu a zarastaniu chĺpkov. Najviac sa púder osvedčí v oblasti bikín a v podpazuší.

7. Skvelý pleťový peeling si pripravíte z mletej kávy rozmiešanej v pár kvapkách vody.

8. Peeling pripravený z mletých orechov rozmiešaných v olivovom oleji je zas účinným bojovníkom proti celulitíde. Takýto peeling si doprajte aspoň dvakrát v týždni.

9. Keď si nechty pred lakovaním potriete kvapkami citróna, lak sa nebude tak lúpať a vydrží na nechtoch omnoho dlhšie.

10. Mastnej problematickej pleti pomôže čistenie vatovými tampónmi namočenými do zemiakovej šťavy, ktorá má sťahujúce a čistiace účinky.

11. Pred trhaním obočia si k nemu na chvíľu priložte kocky ľadu. Počas vytrhávania chĺpkov tak budete cítiť menšiu bolesť a zabránite vzniku nepríjemných malých pupienkov.

12. Pleť sa vám krásne prečistí, keď si ju budete aspoň raz za mesiac naparovať horúcou vodou so zmesou medu, harmančeka a citróna.

13. Vedeli ste, že proti vráskam bojujú jablká? Uvarte v mlieku kúsky jabĺk a ešte teplú hmotu naneste na tvár a počkajte, kým úplne vychladne. Potom ju zmyte vlažnou vodou. Po čase by mala byť vaša pleť vypnutejšia a vrásky jemnejšie.

14. Keď máte slabé a lámavé nechty, doprajte im raz do týždňa kúpeľ v teplom oleji. Končeky prstov musíte mať v oleji namočené aspoň desať minút.


15. Vypadávajú vám vlasy? Skúste si ich pravidelne po umytí opláchnuť jablčným octom rozriedeným s vodou v pomere 1:10. Vlasy si už neoplachujte, ocot vyprchá počas schnutia.

16. Prehnali ste to s opaľovaním a bojíte sa, že vám pokožka nepríjemne sčervená a začne sa lúpať? Zabudnite v prvom rade na kyslú smotanu! Na postihnuté miesta si dajte nastrúhanú čerstvú uhorku, ktorá má výborné hydratačné vlastnosti.

17. Pre krajšiu a sviežejšiu pleť si ju pravidelne raz do týždňa potierajte hustým bielym jogurtom, ideálne zmiešaným s medom. Nechajte zaschnúť a opláchnite vlažnou vodou.

18. Bojovať s lupinami pomôže voda prevarená s čerstvou žihľavou. Zmyte si ňou vlasy po každom umytí, neoplachujte.

19. Pre pevnejšie vlasy si ich z času na čas prelejte čiernym pivom, neoplachujte.

20. A nakoniec rada nad zlato od mojej babičky: „Dobre sa vyspi, dobre sa najedz, veľa sa usmievaj, veľa ľúb! Krása predsa chce tam, kde jej bude príjemne.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies