Tony snehu komplikujú a ohrozujú život v mestách

NETKY.SK • 18 Január 2013, 13:37 • 2 min
Tony snehu komplikujú a ohrozujú život v mestách

Tony snehu komplikujú a ohrozujú život v mestách - Zaujímavosti Nebezpečná situácia nastala v športovej hale na bratislavských Pasienkoch. Nadštandardná nádielka snehu ohrozila stabilitu strešnej konštrukcie.

slovakia

left justify in out

img

Nebezpečná situácia nastala v športovej hale na bratislavských Pasienkoch. Nadštandardná nádielka snehu ohrozila stabilitu strešnej konštrukcie. Preto boli v hale zastavené všetky športové aktivity vrátene tréningov mládeže.

Partia desiatich chlapov dnes začala s manuálnym odpratávaním snehu zo strechy haly. Ako uviedol na dnešnom brífingu prezident Asociácie športových klubov Inter Bratislava Andrej Kolesík, bolo potrebné pristúpiť k preventívnemu zásahu a odpratať nahromadený sneh zo strechy unikátnej technickej pamätihodnosti - Hant Arény na Pasienkoch. "Nastala hraničná situácia, keď napadlo vyše 20 cm nového snehu. Strecha haly pod ťarchou niekoľkých desiatok ton snehu začala pomaly klesať. Poklesla o jeden až dva cm. Nejde o žiadnu kritickú situáciu. Špeciálna lanová konštrukcia zavesenia strechy s takouto situáciou ráta. Je pod stálym dohľadom statika. Nechceme však riskovať zdravie či dokonca životy našich športovcov. Len na športové aktivity mládeže halu denne využíva okolo 250 detí. Preto sme pristúpili k preventívnemu opatreniu, aby sme predišli prípadnej mimoriadnej situácii, aká napríklad nastala v Námestove, kde sa počas prevádzky zrútila pod ťarchou snehu strecha športovej haly," povedal Kolesík.

Práce na odhŕňaní snehu zo strechy haly by mali byť hotové ešte dnes. Kolesík predpokladá, že už popoludní by mali všetky športové aktivity pokračovať podľa rozpisu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies