Tony Martin: Pád v nízkej rýchlosti je horší

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 19:15 • 2 min
Tony Martin: Pád v nízkej rýchlosti je horší

LE HAVRE - Nemecký cyklista Tony Martin sa chystal v 6. etape Tour de France s cieľom v normandskom prístave Le Havre s prehľadom obhájiť žltý dres lídra pretekov.

slovakia

left justify in out

To sa mu síce podarilo, ale pád v ochrannej zóne v záverečnom kilometri v miernom kopci ho poriadne bolel. Martin spadol krátko po tom, čo pelotón prešiel popod bránu označujúcu jeden kilometer do cieľa. Do pádu sa zaplietli aj ďalší favoriti Vincenzo Nibali, Nairo Quintana a tiež niektorí ďalší cyklisti. Tejay van Garderen mal šťastie, že pristál na už spadnutých jazdcoch. V incidente bol aj Chris Froome, momentálne druhý muž celkového poradia si ľahko poranil koleno. 

Práve Nemec Martin bol iniciátorom pádu. "Moje predné koleso kolidovalo so zadným jedného z jazdcov Europcaru. Bolo to trocha stresujúce. Nepamätám si toho veľa. Keď nejazdíte príliš rýchlo a spadnete, je to horšie, ako keď sa to stane vo veľkej rýchlosti. V nižšej rýchlosti totiž dopadnete celou váhou na zem a cítite to oveľa viac. Dúfam, že sa vyhnem najhoršiemu a zajtra budem môcť pokračovať v pretekoch," povedal trojnásobný majster sveta v individuálnej časovke Tony Martin. 

 

"Keď nejazdíte príliš rýchlo a spadnete, je to horšie, ako keď sa to stane vo veľkej rýchlosti. V nižšej rýchlosti totiž dopadnete celou váhou na zem a cítite to oveľa viac. Dúfam, že sa vyhnem najhoršiemu a zajtra budem môcť pokračovať v pretekoch," povedal trojnásobný majster sveta v individuálnej časovke Tony Martin. 

 

Keď sa zviechal z cesty, signalizoval zranenie ľavého ramena, možno aj podozrenie na zlomenú kľúčnu kosť. Rozčúlený cyklista tímu Etixx - QuickStep krátko po slávnostnej ceremónii odovzdávania žltého trička musel do nemocnice, kde by sa po röntgenovom vyšetrení mal dozvedieť rozsah svojich zranení. 

Okrem nemeckého tempára spadol aj obhajca celkového triumfu na TdF Talian Vincenzo Nibali. Líder Astany si v cieli povzdychol: "Udrel som si rameno aj nohu, ale s tým treba pri páde rátať, že niečo bude bolieť." Nibalimu po 6. etape patrí 13. priečka s ostupom 1:50 min za Martinom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies