Tony Blair odstúpi z funkcie vyslanca blízkovýchodného kvarteta

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 18:08 • 2 min
Tony Blair odstúpi z funkcie vyslanca blízkovýchodného kvarteta

JERUZALEM - Bývalý britský premiér Tony Blair odstúpi koncom júna z funkcie zvláštneho vyslanca organizácie zvanej blízkovýchodné kvarteto, ktorej činnosť spočíva v sprostredkúvaní mierového procesu na Blízkom východe. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na diplomatické zdroje.

slovakia

left justify in out

Blair vo svojom liste adresovanom generálnemu tajomníkovi OSN Pan Ki-munovi uviedol, že jeho rozhodnutie vstúpi do platnosti koncom nasledujúceho mesiaca, povedal zdroj blízky kvartetu.

 

Blairova londýnska kancelária zatiaľ jeho rozhodnutie nekomentovala.

 

Blízkovýchodné kvarteto, ktorého členmi sú OSN, Európska únia, Spojené štáty a Rusko, vzniklo v roku 2002 v Madride z iniciatívy vtedajšieho španielskeho premiéra Josého Maríu Aznara v reakcii na eskaláciu konfliktu medzi Izraelom a Palestínčanmi. Tony Blair sa jeho zvláštnym vyslancom stal v roku 2007, keď skončil vo funkcii britského premiéra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona