Tony Blair: Islamský štát sa nedá poraziť zo vzduchu

NETKY.SK • 22 September 2014, 17:08 • 2 min
Tony Blair: Islamský štát sa nedá poraziť zo vzduchu

LONDÝN - Militantnú skupinu Islamský štát nie je možné poraziť len vzdušnými náletmi a bude proti nej potrebné aj nasadenie pozemných vojsk.

slovakia

left justify in out

V pondelok to vyhlásil bývalý britský premiér a súčasný blízkovýchodný vyslanec medzinárodného spoločenstva Tony Blair. Ako priznal, Západ v súčasnosti "nemá chuť" výraznejšie sa vojensky angažovať v Sýrii a Iraku, túto možnosť by však podľa neho "nemal vylučovať". "Pretože nepriateľ, proti ktorému bojujeme, je fanatický a pretože sú pripravení zabíjať a byť zabíjaní," uviedol prostredníctvom vyhlásenia na webovej stránke svojej nadácie Faith Foundation.

 

Spojené štáty budujú medzinárodnú koalíciu s cieľom zničiť radikálnu moslimskú skupinu, ktorá už obsadila veľkú časť Iraku a Sýrie a chce vytvoriť kalifát na Blízkom východe. 


V nedeľu americké a francúzske bojové lietadlá zasiahli ciele islamistov v Iraku a v nedeľu USA uviedli, že viaceré ďalšie krajiny naznačili vôľu pripojiť sa, ak sa útoky rozšíria aj na Sýriu. 


Hovorca Islamského štátu Abú Muhammad al-Adnání povedal, že vojenská intervencia koalície na čele s USA bude "posledná akcia križiakov". "Bude rozbitá a porazená, ako boli porazené všetky vaše predchádzajúce akcie," vyhlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies