Tony Bennet sa aj v deväťdesiatke stále cíti ako tínedžer

NETKY.SK • 4 August 2016, 14:01 • 2 min
Tony Bennet sa aj v deväťdesiatke stále cíti ako tínedžer

BRATISLAVA - Americký spevák Tony Bennett, ktorý v stredu oslávil 90. narodeniny, sa stále cíti ako tínedžer. Prezradil to počas slávnostného osvetlenia Empire State Building v New Yorku pri príležitosti jeho jubilea.

slovakia

left justify in out

"Dnešok nezabudnem do konca života. Správajú sa ku mne ako v deväťdesiatke, pričom sa cítim na devätnásť. Je to jeden z mimoriadnych dní v mojom živote," povedal, pričom za jeho životaschopnosťou vraj stojí láska k životu. "Milujem byť nažive, milujem každý deň. Je to pre mňa magické," dodal.


Na podujatí ho sprevádzala speváčka Lady Gaga, s ktorou predvlani vydal album Cheek To Cheek a v priebehu budúceho roka bude nahrávať ďalší. "Celý tento zážitok je niečo, nad čím budem dlho rozmýšľať a milujem každý moment z toho, čo sa dnes deje. Je úžasná priateľka," vyjadril sa rodák z New Yorku o svojej kolegyni. Tá je jednou z viacerých osobností hudobného priemyslu, s ktorými Bennett spolupracoval. Duetá naspieval napríklad aj s Arethou Franklin či Amy Winehouse a ako sa vyjadril pre magazín People, rád by vystupoval aj s Beyoncé. "Viem, že bude súčasťou obrovského špeciálu, ktorý robia o mojom živote. Na to sa teším," povedal.


Devätnásťnásobný držiteľ ceny Grammy svoj úspech pripisuje dobrému tréningu, ktorého sa mu dostalo po druhej svetovej vojne od organizácie American Theatre Wing. "V American Theatre Wing som mal dobrých učiteľov, keď som sa vrátil zo služby v druhej svetovej vojne. Povedali mi ako prežiť, naučili ma ako sa o seba postarať, byť sám sebou a nenapodobňovať iných spevákov. Trvali na tom, aby som bol sám sebou, a to som si po tie roky udržiaval," zaspomínal si hudobník v rozhovore pre magazín Billboard. "Som rád, že v dobe, keď sa všetko zakladá na mladosti, môžem komunikovať s každým - s mladými, s ľuďmi v strednom veku alebo staršími ako som ja. Som veľmi spokojný," skonštatoval.

 

Prezradil tiež, že aj po deväťdesiatke plánuje naďalej vystupovať. "Dlho som sa pridržiaval kvality a verím, že to si verejnosť zaslúži. Kým budú dostatočne milí na to, aby sa prišli na mňa pozrieť, budem sa im snažiť dávať tie najlepšie, inteligentné piesne, do ktorých som sa zamiloval," dodal.


Hudobník je tiež uznávaným maliarom, pričom jeho tvorbu budú pri príležitosti narodenín v najbližších týždňoch vystavovať v spomínanej Empire State Building. Okrem toho mu 15. novembra vyjdú memoáre s názvom Just Getting Started, ktoré napísal spolu s novinárom Scottom Simonom. Novinka sa zameria na jeho stretnutia a vzťahy s rôznymi osobnosťami, vrátane Charlieho Chaplina, Franka Sinatru či Martina Luthera Kinga Jr. "Celá kniha je o rôznych umelcoch a mojich zážitkoch zo stretnutí s nimi, rôznych veciach, ktoré sa stali, a prečo boli (spomínaní umelci, pozn.red.) takí populárni po celom svete. Všetko sú to ľudia, ktorí sa úplne odovzdali robeniu výborných šou a úžasných vecí, a každý z nich bol iný," vysvetlil Bennett.


Tony Bennett, vlastným menom Anthony Dominick Benedetto, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1949. Jeho prvým hitom bola skladba Because Of You z rovnomenného debutového albumu z roku 1952. Nasledovali ďalšie úspešné piesne ako Cold, Cold Heart, Rags To Riches či Stranger in Paradise a v roku 1962 nahral jednu zo svojich najznámejších skladieb I Left My Heart In San Francisco.

 

Jeho kariéra začala koncom 60. rokov upadať, nedarilo sa mu ani v osobnom živote, neskôr prišiel o manažéra a nemal podpísané žiadne zmluvy. V roku 1979, keď sa mu rozpadlo druhé manželstvo, takmer zomrel po predávkovaní kokaínom. V 90. rokoch sa vrátil na scénu a následne nahral niekoľko úspešných albumov. V súčasnosti má na konte 57 štúdioviek, 19 cien Grammy, pričom jednu z nich dostal za celoživotné dielo, a celosvetovo predal viac ako 50 miliónov kópií albumov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies