Tomuto neuveríte! Hazardní hráči sa rozhodli podvádzať tým najbizarnejším spôsobom

NETKY.SK • 29 November 2017, 14:00 • 2 min
Tomuto neuveríte! Hazardní hráči sa rozhodli podvádzať tým najbizarnejším spôsobom

Nemecká polícia odhalila skupinu podvodníkov, ktorí sa pri hazardných hrách obohacovali veľmi neobvyklým a nebezpečným spôsobom.

slovakia

left justify in out

Je úplne prirodzené, že ten, kto sa rozhodne riskovať v kasíne, túži po výhre. Niektorí sa na to však upnú až natoľko, že sa s vidinou istého zisku rozhodnú pre podvádzanie. Vo svete sa v tejto súvislosti pravidelne objavuje množstvo kurióznych prípadov, no takýto sa zrejme ešte nevyskytol nikde.

 

Istá berlínska majiteľka reštaurácie vymyslela spôsob, ako relatívne jednoducho prísť k peniazom. Hracie karty označila rádioaktívnym jódom 125. Ten voľným okom nie je viditeľný, no komplici, ktorí s kartami hrali, mali na tele umiestnené špeciálne detektory a vďaka nim ich boli schopní ľahko rozpoznať.

 

Prípad sa začal riešiť po tom, ako polícia v Berlíne pri bežnej kontrole skládok zaznamenala v jednom zo smetiarskych áut zvýšenú rádioaktivitu. Zistilo sa, že jej zdrojom boli práve karty. Ďalšie vyšetrovanie odhalilo konkrétne miesto, z ktorého pochádzali. Pri následnej razii prehľadali reštauráciu, klub, karaoke bar, administratívne priestory aj jeden byt. Našlo sa 13 kariet potretých jódom 125.

 

Priestory herne uzavreli. Polícia uviedla, že k ohrozeniu zdravia v tomto prípade mohlo dôjsť len pri priamom kontakte s rádioaktívnymi kartami.

 

Majiteľku reštaurácie momentálne vyšetrujú pre podozrenie z trestného činu uvoľnenia rádioaktívneho žiarenia. Nie je však známe, o koľko si pomocou tohto „triku“ prilepšila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies