Tomu sa povie zľava

NETKY.SK • 11 Január 2020, 12:29 • 2 min
Tomu sa povie zľava

MONTPELLIER - Správa o tom, že jeden zo supermarketov vo francúzskom Montpellier predáva televízie za necelých 31 eur, sa rozniesla veľmi rýchlo a do obchodu sa čoskoro začali valiť davy ľudí. Keď im však predavači oznámili, že za túto cenu im televízie naozaj nepredajú, vyvolalo to vášne a zasahovať musela polícia. Vypratať obchod sa jej podarilo až po zatváracej dobe.

slovakia

left justify in out

Chyba v nacenení spôsobila v obchode reťazca Géant Casino paniku. Televízie, ktoré mali stáť 399 eur, boli opatrené cenovkou len 31 eur. Informácia o neobvyklej cene sa okamžite rozkričala a supermarket sa čoskoro zaplnil ľuďmi, ktorí si k pokladniam viezli niekoľko televízií. Podľa francúzskeho spotrebiteľského zákona je predajca povinný svoj produkt predať za zobrazenú cenu, aj keď sa jedná o chybu v nacenení.

 

Pokiaľ však ide o chybu očividnú, obchodník môže predaj odmietnuť. O to išlo aj v tomto prípade a predavači zákazníkom oznámili, že za takú sumu im televízie naozaj nepredajú, uvádzajú novinky.cz. Naštvaní zákazníci však odmietli supermarket opustiť a zasahovať musela polícia. Tej sa podarilo nahnevaních nakupujúci dostať z obchodu až  pol jedenástej večer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona