Tomu sa povie štedrosť: Diddy venoval univerzite milión dolárov

NETKY.SK • 25 September 2016, 09:03 • 2 min
Tomu sa povie štedrosť: Diddy venoval univerzite milión dolárov

BRATISLAVA - Americký rapper, producent, herec a podnikateľ Diddy, známy aj ako Puff Daddy, venoval washingtonskej Howard University milión amerických dolárov (v prepočte takmer 892-tisíc eur).

slovakia

left justify in out

Peniaze poputujú na založenie nadácie Sean Combs Scholarship, ktorá bude poskytovať štipendiá študentom ekonómie. Tí zároveň získajú možnosť poradenstva od zamestnanca z Diddyho Combs Enterprises a stáž v jeho vydavateľstve Bad Boy Entertainment či televíznej stanici Revolt.


Štyridsaťšesťročný interpret, vlastným menom Sean Combs, sám študoval na spomínanej univerzite. Rodák z New Yorku ale na škole dlho nezotrval a po dvoch rokoch štúdium ukončil. Howard University sa však neskôr rozhodla udeliť mu čestný doktorát humanitných vied, ktorý si prevzal v máji 2014.


Puff Daddy, celým menom Sean John Combs, používal tento pseudonym na začiatku kariéry, neskôr si ho zmenil na P. Diddy a následne skrátil iba na Diddy. Na konte má päť sóloviek - No Way Out (1997), Forever (1999), The Saga Continues... (2001), Press Play (2006) a Last Train To Paris (2010) a tiež mixtape MMM (Money Making Mitch) (2015). Získal tri ceny Grammy a dve MTV Video Music Awards. Je tiež úspešným podnikateľom - vlastní spomínané Bad Boy Entertainment, značku oblečenia Sean John či významný podiel v spoločnosti na výrobu vodky. Ako herec sa objavil napríklad v snímkach Ples príšer (2001), A Raisin in the Sun (2008), I'm Still Here (2010) či Dostaň ho tam! (2010).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona