Tomu sa hovorí šťastie: Julia prežila tri teroristické útoky

NETKY.SK • 27 August 2017, 12:05 • 2 min
Tomu sa hovorí šťastie: Julia prežila tri teroristické útoky

MELBOURNE - 26-ročná Julia Monaco mala už tri krát neskutočné šťastie. Mladá žena sa počas tohtoročnej ceste po Európe ocitla na mieste teroristických útokov v Londýne, Paríži a aj v Barcelone. Zakaždým vyviazla bez zranení a na Európu vraj nezanevrie.

slovakia

left justify in out

Julia je na ceste po Európe už tri mesiace a behom tej doby jej išlo už trikrát o život. V júni zostala uväznená v londýnskom metre, ktoré bolo z bezpečnostných dôvodov uzavreté kvôli teroristickému útoku na moste London Bridge. Biela dodávku tu vysokou rýchlosťou vošla na chodník a zrazila niekoľko chodcov. Ozbrojenci potom bezhlavo nožami bodali do okolidúcich pri trhovisku Borough Market. Teroristický útok v centre Londýna si vyžiadal osem obetí a desiatky zranených.

 

Iba o tri dni neskôr Julia navštívila Paríž a ocitla sa na mieste ďalšieho teroristického útoku. Polícia tu postrelila muža, ktorý na jedného príslušníka policajného zboru zaútočil kladivom. Muž pri útoku kričal "to je za Sýriu" a mal pri sebe aj  kuchynské nože. Útočník mal 40 rokov a pochádzal z Alžírska. Vraj jednal pod vplyvom propagandy IS.

 

Aby toho nebolo  málo bola mladá cestovateľka svedkom aj ďalšieho teroristického útoku v Barcelone. Julia spolu s priateľkami videla ako vydesení ľudia utekajú a panikária. Vedenie obchodu zamklo dvere a vyplašení ľudia sa znažili dostať do vnútra. Z teroristického útoku vyviazla žena a jej  kamarátky bez zranení.

 

Julii sa podľa všetkého ani napriek týmto zážitkom nechce vrátiť domov. Chce zostať naďalej v Európe a nechce dovoliť aby zvíťazili teroristi. Má v pláne navštiviť všetky mestá a pamiatky, ktoré si naplánovala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies