Tomio Okamura definitívne vystúpil z hnutia Úsvit priamej demokracie

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 14:16 • 2 min
Tomio Okamura definitívne vystúpil z hnutia Úsvit priamej demokracie

PRAHA - Zakladateľ českého hnutia Úsvit priamej demokracie Tomio Okamura opustil spolu s poslancom Radimom Fialom túto politickú stranu. Spoločne chcú totiž založiť nové politické zoskupenie Sloboda a priama demokracia, informovali dnes webové spravodajské stránky Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Okamura s Fialom, ktorí boli vylúčení z poslaneckého klubu Úsvitu a teraz pôsobia v Snemovni ako nezávislí poslanci, svoj krok oznámili na tlačovej konferencii.

 

"Týmto okamihom vystupujem ja i Radim Fiala z hnutia Úsvit priamej demokracie, ktoré sme pred dvoma rokmi spoločne založili, a podávame návrh na registráciu politického hnutia Sloboda a priama demokracia," vyhlásil Okamura.

 

Hnutie chce pokračovať v základných pilieroch politiky Úsvitu - presadzovaní priamej demokracie a národných záujmov. "Základným programom hnutia Sloboda a priama demokracia je teda presadenie priamej demokracie a zodpovednosti politikov do politického systému Českej republiky a dôsledná obhajoba národných záujmov našej krajiny. Hnutie bude dôsledne vystupovať proti zvyšovaniu daní a bude obhajovať záujmy ľudí, ktorí poctivo pracujú alebo podnikajú," povedal Okamura.

 

"Odmietame zvýhodňovanie osôb vedúcich záhaľčivý, kriminálny a neprispôsobivý spôsob života. Sme za prísnu imigračnú politiku a budeme podporovať zásadnú zmenu európskej integrácie," dodal.

 

Úsvit už niekoľko mesiacov sprevádzajú vnútorné rozpory. Väčšinová časť poslaneckého klubu najskôr zosadila Radima Fialu zo svojho čela, potom ho aj s Okamurom z neho vylúčila.

 

Zvyšní poslanci taktiež zakladajú novú stranu, ktorá zatiaľ nesie pracovný názov Národné záujmy. Ako však v apríli informoval denník Právo, nie všetci poslanci Úsvitu chcú do nej prestúpiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies