Tomic st. bude Drouetovi platiť, možno až 300-tisíc

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 14:38 • 2 min
Tomic st. bude Drouetovi platiť, možno až 300-tisíc

NICE - Otec austrálskeho tenistu Bernarda Tomica Ivica "John" Tomic bude musieť zaplatiť bývalému sparingovi svojho syna Thomasovi Drouetovi bolestné a náhradu škôd v celkovej výške možno až 300 000 eur.

slovakia

left justify in out

"Je to za nami, hotovo, myslím si. Dnešok bol pre mňa dôležitý. Som rád, že sa to skončilo. Cítim satisfakciu a úľavu," povedal po verdikte súdu vo francúzskom Nice pre News Corp 31-ročný Monačan Drouet, ktorý vlani počas turnaja v Madride schytal po roztržke s Tomicom seniorom "hlavičku" do nosa. Vinníka na rok vylúčili z okruhu Asociácie tenisových profesionálov (ATP) a sankciu si osvojila aj Medzinárodná tenisová federácia (ITF), ktorá ho nepúšťala na grandslamové podujatia - tie sú v jej agende. 

 

Súd v španielskej metropole vymeral Johnovi Tomicovi podmienečný trest odňatia slobody na 8 mesiacov. Páchateľ však odmietal uhradiť kompenzácie obeti, ktorej nároky teraz uznali Francúzi na základe lekárskych správ a ďalších posudkov. Konkrétne sumy stanovia v najbližších dňoch. Drouet žiadal napríklad refundáciu mzdy počas takmer štvrťročnej práceneschopnosti. Podstúpil tri operácie, stále má problémy s dýchaním, okrem zlomeniny nosa utrpel aj zranenia krku pri údere a následnom páde a došlo aj k poškodeniu chrbtice a ramena, ktoré si stále vyžaduje kortizónové injekcie. Súčasťou priznaného odškodného budú aj financie za psychickú ujmu a redukciu budúcich zárobkov vzhľadom na zhoršený zdravotný stav, resp. vyrovnanie výdavkov na právne služby. 

 

Spomenutý zdroj ďalej uviedol, že Drouet momentálne prevádzkuje tenisovú akadémiu v Sospeli na juhovýchode Francúzska a so životnou partnerkou Sophie Lombardovou očakávajú v septembri narodenie potomka. Na profesionálnom okruhu využíva jeho služby Maďarka Tímea Babosová, čerstvo finalistka wimbledonskej štvorhry. Ku koncu kariéry Francúzky Marion Bartoliovej bol v jej zázemí. Tomica staršieho stretol nedávno na Wimbledone: "Zazeral na mňa, ale ja nehodlám pristúpiť na takéto hry a opätovať mu nevraživé pohľady, takže som sa pozeral inam. Dal som mu najavo, že pre mňa neexistuje." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies